Percheziţii la PTF Giurgiu: 12 agenţi de poliţie de frontieră, acuzaţi de şpagă

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) au percheziţionat astăzi Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Giurgiu, pentru a proba activitatea infracţională a unor agenţi de poliţie de frontieră suspectaţi de comiterea unor fapte de corupţie.

Cercetările au fost demarate încă din anul 2011, până în prezent fiind probată activitatea infracţională faţă de 12 agenţi de poliţie de frontieră, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, precizează DGA.

Conform cercetărilor, aceştia pretindeau şi primeau diverse sume de bani pentru a permite autoturismelor înmatriculate provizoriu în România să părăsească teritoriul ţării, cu încălcarea dispoziţiilor legale privind procedura înmatriculării, înregistrării, radierii şi eliberării autorizaţiei de circulaţie provizorie sau pentru probe a vehiculelor.

În cauză au fost autorizaţi, atât de către autorităţile române, cât şi de cele bulgare, investigatori sub acoperire, care au acţionat pe teritoriul ambelor state.

„Menţionăm faptul că activităţi similare se desfăşoară şi în Bulgaria de către autorităţile statului vecin, pentru documentarea activităţii infracţionale a unor poliţişti de frontieră bulgari.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicatul remis redacţiei din partea DGA.

Descinderile au fost desfăşurate de sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, Brigăzii Speciale de Intervenţii a Jandarmeriei și a Serviciului Român de Informaţii au desfăşurat, în colaborare cu Agenţia de Stat pentru Securitate Naţională din Bulgaria.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.