Poliţişti rutieri din Bacău, prinşi cu şpaga

Trei agenţi de poliţie rutieră din cadrul  Inspectoratului  de Poliţie Judeţean Bacău – Serviciul Poliţiei Rutiere au fost reţinuţi pentru luare de mită, după ce au fost testaţi pentru verificarea integrităţii de către un investigator sub acoperire al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA). După ce au picat testul – evident, fără să ştie -, cei 3 au fost urmăriţi şi percheziţionaţi chiar în „exerciţiul funcţiunii”, iar asupra lor s-ua găsit sume de bani pretinse şi primite ca mită pentru a nu da amenzi rutiere. Agenţii de poliţie M.B., C.R.I. şi C.C. au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi vor fi prezentaţi instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

Flagrantul s-a produs ieri, când lucrători ai DGA – Serviciile Judeţene Anticorupţie Bacău, Neamţ şi Vrancea, sub directa coordonare a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, cu participarea Serviciului Operaţii din cadrul DGA şi sprijinul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) şi al Grupării de Jandarmi Mobile Bacău, au organizat şi realizat prinderea în flagrant a celor 3 agenţi de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bacău, Serviciul Rutier – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene.

Totul a început în august 2013, când ofiţerii Serviciului Operaţii al DGA au efectuat o testare a integrităţii lucrătorilor de poliţie din zona Oneşti, judeţul Bacău, în cadrul activităţilor specifice ale SJA Bacău. Rezultatul testării integrităţii a fost negativ pentru agenţii de poliţie C.R.I. şi C.C., ambii din cadrul IPJ Bacău, Serviciul Rutier – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene. În cauză a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău, fiind înregistrat dosar penal, iar pe baza ordonanţei, a dispus introducerea în cauză a unui investigator sub acoperire.

„Cercetările au fost continuate, iar la data de 25.04.2014, s-a procedat la organizarea a două activităţi de prindere în flagrant, astfel:

– pe raza comunei Ştefan cel Mare, jud. Bacău, în urma percheziţiei efectuate asupra echipajului de poliţie rutieră format din agenţii  M.B. şi C.R.I., s-a găsit asupra acestora suma de 300 lei, pretinsă şi primită cu titlu de mită pentru a nu aplica o sancţiune contravenţională;

– pe raza comunei Oituz, jud. Bacău, în urma percheziţiei efectuate asupra unui alt echipaj de poliţie rutieră, la agentul de poliţie C.C. s-a găsit  suma de 400 lei, pretinsă şi primită pentru a nu aplica o sancţiune contravenţională”, informează, astăzi, DGA.

În cauză, lucrătorii DGA – SJA Bacău au desfăşurat activităţile specifice la delegarea procurorului de caz.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.