Ponta l-a trimis urgent pe Diaconu la Parchet. Ministrul Culturii i-a mintit pe anchetatori

Premierul Victor Ponta l-a trimis urgent la Parchet pe ministrul Culturii, Mircea Diaconu, cand a aflat ca acesta a fost citat de procurori si nu s-a prezentat, preferand sa vina la Ministerul Justitiei, la sedinta interguvernamentala privind implementarea strategiei nationale anticoruptie. Intrebat cum comenteaza faptul ca un ministru urmarit penal este prezent la o astfel de intalnire, Ponta a raspuns ca “din cate stiu eu, domnul Diaconu nu este urmarit pentru nicio fapta de coruptie”. De meserie procuror, Ponta stie prea bine ce inseamna sa-i minti pe anchetatorii Parchetului.

Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, era citat joi, la ora 11.00, la Parchetul General, convocat in legatura cu dosarul de conflict de interese deschis de procurori la sesizarea ANI, insa nu s-a prezentat, anuntand ca se afla intr-o deplasare, si a cerut reprogramarea audierii pentru data de 11 iunie.

“Deplasarea” se afla, de fapt, la cativa pasi de sediul Parchetului, adica la Ministerul Justitiei, unde avea loc conferinta pentru combaterea coruptiei si unde Diaconu a tinut sa fie alaturi de toata floarea Guvernului Ponta, in frunte cu ministrul Titus Corlatean.

Jurnalistii l-a vazut acolo si, firesc, l-au intrebat de ce nu se afla la audieri la Parchet, insa Mircea Diaconu le-a tras si acestora o minciuna, spunand ca  se va duce dupa conferinta – de parca anchetatorii se aflau la cheremul lui. El ceruse, de fapt, reprogramarea ca, evident, sa traga de timp in acest dosar.

In afara de dosarul de conflict de interese deschis de procurori la sesizarea Agentiei Nationale de Integritate, senatorul Mircea Diaconu mai are la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), in data  5 iunie,  un alt dosar, reprezentand recursul formulat impotriva deciziei Curtii de Apel Bucuresti privind constatarea incompatibilitatii sale de catre ANI.

La justitie in poarta

Este incredibil cum Victor Ponta continua sa se lase inconjurat de oameni cu probleme in justitie, care nu fac decat sa deterioreze imaginea “celui mai curat si cinstit guvern din ultimii 20 de ani”.

In urma sedintei de la Ministerul Justitiei, premierul Victor Ponta a declarat, referitor la situatia lui Diaconu, ca l-a trimis pe acesta la procurori in momentul in care a aflat ca a fost citat de acestia. Intrebat cum comenteaza faptul ca un ministru urmarit penal participa la o sedinta precum cea privind implementarea strategiei nationale anticoruptie, Ponta a raspuns: “Din cate stiu eu, domnul Diaconu nu este urmarit pentru nicio fapta de coruptie. Nu stiu daca este sau nu este urmarit. Mi-a spus ca a fost chemat. I-am spus sa se duca imediat. Si e aproape Parchetul. Se va duce, se va duce”.

Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie au declansat, in ianuarie, urmarirea penala fata de Mircea Diaconu, pentru conflict de interese, dosarul fiind in faza de finalizare, potrivit Ministerului Public.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.