Prins băut la volan, a încercat să scape cu 3.000 de lei şpagă

Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Covasna l-au prins în flagrant delict pe T.T., de 51 de ani, din Braşov, în timp ce îi oferea 3.000 de lei unui agent de poliţie din cadrul IPJ Covasna, care îl depistase băut la volan, pentru a nu-i ridica permisul şi a-l amenda. Acum îl aşteaptă închisoarea de la 2 la 7 ani,  potrivit prevederilor Noului Cod Penal.

Şoferul fusese depistat în trafic pe DN 11, pe raza loc. Ozun, jud. Covasna, în timp ce conducea o autoutilitară marca Renault Master, având o îmbibaţie alcoolică de 0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat. Încercarea lui de mituire a eşuat, poliţistului rutier denunţându-l chiar în aceeaşi zi (20 octombrie).

Flagrantul a fost organizat sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna, care a dispus începerea urmăririi penale faţă de T.T., sub aspectul săvârşirea infracţiunii de dare de mită, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 290 Cod Penal.

Cercetările sunt continuate cu T.T. în stare de libertate, precizează DGA.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.