Seful Evidentei Populatiei, audiat de procurori in cazul listelor electorale

Chestorul Constantin Manoloiu, seful Directiei pentru Evidenta Populatiei, aflata in cadrul Ministerului de Interne, este audiat, luni la ora 16.00, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, anunta televiziunile de stiri. Anchetatorii vor stabili daca sunt reale acuzatiile presedintelui suspendat Traian Basescu, privind incercarea lui Manoloiu de a maslui listele electorale pentru a face jocul politic al Guvernului USL. Amintim ca, joia trecuta, imediat dupa ce Curtea Constitutionala a anuntat amanarea luarii unei decizii in cazul referendumului, procurorii ICCJ au ridicat de la Biroul Electoral Central listele de alegatori si procesele verbale intocmite de la presedintii sectiilor de votare.

Amintim ca presedintele suspendat Traian Basescu i-a atentionat, acum cateva zile, pe fostul ministru Ioan Rus si pe seful de la Evidenta Populatiei sa nu intre in jocul politic al Guvernului Ponta si sa nu modifice listele electorale, intrucat vor face o ilegalitate si nu ii va apara nimeni.

Basescu a dat ca exemplu cazul de coruptie Nastase-Trofeul Calitatii, pentru care fostul premier PSD a luat 2 ani de inchisoare, iar functionarii pe care i-a pus sa faca ilegalitati, 6 si 7 ani de inchisoare cu suspendare.

Ioan Rus a considerat ca declaratiile presedintelui suspendat Traian Basescu au reprezentat „presiuni” asupra sa.

Insa el si-a dat demisia luni, declarand ca si presedintele interimar Crin Antonescu a facut presiuni asupra sa, dar ca se va dovedi faptul ca listele electorale pe care s-a organizat referendumul au fost actualizate corect si ca sunt 18,292.514 cetateni cu drept de vot si nu mai putini.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.