Şeful Poliţei Pantelimon a luat şpagă 600 de dolari de la un şofer

Alexandru-Adrian Şovar, şeful Poliţiei oraşului Pantelimon, este cercetat sub control judiciar de procurorii anticorupţie, sub acuzaţiile de luare de mită şi furt calificat, după ce a primit 600 de dolari de la un şofer prins băut la volan şi i-a luat ceasul unui subaltern căruia îi dăduse 300 de dolari pentru a-l ajuta pe acesta.

Şovar a primit în luna iulie 2013 suma de 600 de dolari USD de la şoferul prins băut, care era cercetat penal şi urma să-i obţină o soluţie favorabilă, precizează Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Ulterior, tot în iulie 2013, Şovar, în sediul Poliţiei Pantelimon, Şovar i-a dat 300 de dolari unui subofiţer din subordine, pentru a-l ajuta pe şoferul cu pricina.

Anul acesta, în 14 mai, în timpul unui dialog înregistrat ambiental, şeful Poliţiei Pantelimon a luat ceasul de mână al subalternului – denunţător în această cauză – şi a refuzat să i-l restituie.

Dacă Şovar va încălca obligaţiile ce îi revin în cadrul controlului judiciar, măsura îi va fi înlocuită cu arestul la domiciliu sau arestul preventiv.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.