Tahograful digital

Tranzitia continua

Desi introducerea tahografului digital in Romania a inceput la 1 ianuarie 2007, transportatorii nu sunt inca familiarizati in totalitate cu noul dispozitiv. Totusi, in ultimii doi ani, s-a constatat o evolutie importanta in ceea ce priveste oferta de produse menite sa ajute transportatorii sa utilizeze tahograful digital.

Transportatorii pot opta astazi intre numeroase solutii, mai ieftine sau mai scumpe, mai complexe sau foarte simple. Un lucru insa este cert – mai devreme sau mai tarziu, toti utilizatorii de autovehicule comerciale (peste 3,5 t sau peste 9 locuri) vor ajunge sa lucreze cu tahograful digital, odata cu innoirea parcului auto. Începand cu luna septembrie a acestui an, compania olandeza RoadSoft pune la dispozitia operatorilor romani solutiile sale. RoadSoft comercializeaza solutii hardware si software pentru descarcarea si analiza datelor inregistrate de tahografele digitale in Olanda, Marea Britanie si Italia.

Nu e nevoie sa fii expert in calculatoare

Pentru a lucra cu produsele RoadSoft, sunt suficiente cunostinte minime in operarea unui calculator. RoadSoft Romania ofera dispozitivele de care transportatorii au nevoie pentru a descarca datele din tahograf sau de pe cardul de sofer, insa, pe langa acest lucru, RoadSoft pune un accent deosebit pe partea de suport/asistenta profesionala. Conform legislatiei in vigoare, conducatorii auto trebuie sa lucreze cu un card digital de sofer si sa fie instruiti in respectarea anumitor obligatii de lucru cu tahograful digital, in vreme ce companiile trebuie sa descarce, sa pastreze si sa interpreteze datele descarcate de pe tahografele digitale si cardurile de sofer, pentru cel putin un an, astfel incat, aceste date sa poata fi puse la dispozitia autoritatilor de control. Descarcarea tahografelor trebuie facuta odata la trei luni, iar a cardurilor de sofer odata la 28 de zile. Neglijarea acestor aspecte poate conduce la amenzi extrem de ridicate. RoadSoft a pregatit pentru transportatorii romani tot ceea ce este necesar pentru a lucra cu tahograful digital simplu, rapid si respectand legea: dispozitive de cititire a datelor inregistrate de tahografele digitale si cardurile de sofer, alaturi de software pentru pastrarea si analiza datelor citite. Toate acestea sunt insotite de suport profesional, gratuit, din partea personalului Road Soft Romania.

Solutia propriu-zisa

RS Digidown este un dispozitiv de descarcare a tahografelor digitale. Descarcarea datelor pentru 90 de zile se face in 15 minute. Dispozitivul poate fi setat astfel incat sa fie descarcate numai datele din ultima luna, pana la ultimele 3 luni de zile. Astfel, este scurtat considerabil timpul de descarcare a datelor. În plus, dispozitivul este mobil, foarte usor de transportat si simplu de utilizat. RS DigiTac este un software pentru pastrarea si administrarea datelor descarcate. Pentru acest produs se plateste o singura data, actualizarile ulterioare fiind gratuite. RS DigiTac nu presupune aparitia unor costuri anuale, in functie de numarul de autovehicule sau de soferi. De asemenea, acest soft aminteste utilizatorilor cand trebuie descarcate datele pentru un anumit sofer sau autovehicul si ajuta la obtinere de rapoarte detaliate cu privire la activitatea acestora. Prin RS DigiTac, poate fi administrat un numar nelimitat de soferi si autovehicule. RS Card Reader este un cititor de carduri pentru soferi, iar citirea unui card se face in 10 secunde. Din anul 2005 pana acum, RoadSoft si-a comercializat solutiile catre mai bine de 10.000 de operatori de transport din Olanda si Marea Britanie, fiind sustinuta de importante asociatii de transport din Olanda.

Radu BORCESCU

radu.borcescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.