Vicepresedintele Curtii de Apel Timisoara, prins cu mita

Catalin Nicolae Serban, vicepresedintele Curtii de Apel Timisoara, a fost retinut, joi, pentru 24 de ore, de procurorii anticoruptie, pentru mita si trafic de influenta, urmand a fi prezentat Curtii de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile. Atat el, cat si sotia sa Ramona Serban, dar si Nicolae Sava, seful Politiei Moldova Noua din judetul Caras-Severin, au fost audiati, in noaptea de miercuri spre joi, la DNA – Serviciul Teritorial Timisoara, intr-un dosar de coruptie. Joi dimineata, la finalul audierilor, care au durat aproape 5 ore, sotia lui Serban si seful Politiei Moldova Noua au fost lasati in libertate, in timp ce vicepresedintele Curtii de Apel Timisoara a fost transportat la audieri la DNA Bucuresti, sub acuzarea ca a primit miercuri seara, cu ajutorul sotiei sale, 50.000 de euro spaga.

Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie, din ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat ca, in februarie, judecatorul Serban a pretins de la invinuitul Iacob Chisarau suma de 60.000 euro, lasand sa se creada ca are influenta asupra membrilor completului de judecata ce avea spre solutionare doua dosare civile, ambele inregistrate pe rolul Curtii de Apel Timisoara, in scopul solutionarii favorabile a acestora.

“Ulterior, miercuri, inculpatul Serban a primit, cu ajutorul sotiei sale, de la invinuitul Chisarau Iacob suma de 50.000 euro, bani ce fusesera primiti de acesta din urma de la alte doua persoane. Avand in vedere calitatea de magistrat a inculpatului, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a incuviintat retinerea si arestarea preventiva a judecatorului Nicolae Catalin Serban”, se arata in comunicatul DNA.

In cauza se efectueaza acte de urmarire penala si fata de invinuitul Iacob Chisarau, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta. La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiteri din cadrul Serviciului Roman de Informatii.

Omul de afaceri Iacob Chisarau este vicepresedintele PDL Moldova Noua si consilier judetean. Potrivit unor surse judiciare, anul trecut, el a provocat un accident rutier in localitatea timiseana Sag, soldat cu moartea a 3 tineri.  

Tot joi, DNA a sigilat 3 birouri notariale, dintre care unul apartinand Ramonei Serban, situate intr-un imobil din centrul Timisoarei, unde s-a gasit spaga. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.