UPDATE! Voiculescu pierde şi la ÎCCJ: Dosarul ICA nu va fi strămutat

Cererea lui Dan Voiculescu de strămutare a dosarului ICA la altă Curte de Apel din ţară a fost respinsă, astăzi, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), după ce şi Curtea de Apel Bucureşti i-a trântit solicitarea mogulului de a fi scos de sub control judiciar în dosarul şantajării a 3 oameni de afaceri. În acest fel, Voiculescu nu poate părăsi România – şi, mai mult, trebuie să dea cu subsemnatul zilnic la IPJ Ilfov – iar ultimele termene din dosarul ICA se vor judeca tot la Curtea de Apel Bucureşti şi tot de completul condus de judecătorul Camelia Bogdan, care l-a condamnat la închisoare pe Sorin Ovidiu Vântu şi de care mogulul Antenelor a încercat să scape.

Voiculescu mai are o posibilitate de contestare a sentinţei, care se va judeca însă tot la instanţa supremă şi, cel mai probabil, înainte de data de 4 august, fixată de Curtea de Apel Bucureşti pentru ultimele audieri ale inculpaţilor şi ultimul cuvânt al acestora.

UPDATE 16 iulie: Contestaţia lui Voiculescu va fi judecată în 22 iulie, la Curtea de Apel Bucureşti.

Avocaţii celor 9 condamnaţi deja de prima instanţă – Tribunalul Bucureşti – la câte 5 sau 6 ani de închisoare pentru privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) au la dispoziţie doar termenul din august pentru a mai depune excepţii şi alte solicitări, magistratul Camelia Bogdan avertizându-i, la termenul anterior din 7 iulie, că după această dată nu le va mai accepta nicio solicitare.

Aşadar, încercările de tergiversare a apelului făcut de Voiculescu şi trupa împotriva condamnărilor primite în 26 septembrie 2013 vor fi stopate şi va fi pronunţată în curând o sentinţă definitivă în acest dosar ce se judecă de 6 ani.

Magda SEVERIN 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.