Adriana Ticau – raportor pentru modificarea regulamentului privind tahografele digitale


 

Adriana Ticau, Vicepresedinta Comisiei de Transport si Turism din PE, a fost desemnata raportor al Parlamentului European pentru modificarea regulamentului privind tahografele digitale, se arata intr-un comunicat de presa.

 

Potrivit comunicatului citat, utilizarea tahografelor reprezinta un element cheie pentru o mai buna integrare a pietei transportului rutier de marfa si pentru ca transportul rutier sa devina mai sigur, mai eficient si mai competitiv.

„Aceasta propunere este foarte importanta pentru mentinerea fiabilitatii tahografului digital, reprezentând, totodata, un pas important catre introducerea, la bordul autovehiculelor de transport, a unei aparaturi de inregistrare inteligente si integrate, care va contribui la cresterea eficientei sistemului de transport al UE”, subliniaza Adriana Ticau. Obiectivul noii propuneri legislative este sa imbunatateasca capacitatile tehnice ale tahografului digital, pentru ca acesta sa devina cu adevarat „inteligent”, si prevede masuri precum imbunatatirea credibilitatii atelierelor, introducerea unui nivel minim de armonizare a sanctiunilor si a formarii agentilor de control si simplificarea normelor de utilizare a tahografului. (R.M.)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.