Aqua land, suspendat

 

Lucrarile de construire a Aqua land din Parcul Tineretului au fost suspendate de Curtea de Apel Bucuresti, prin hotarare definitiva si irevocabila, pana cand Tribunalul Bucuresti va judeca cererea de anulare a autorizatiei de construire si Planului Urbanistic de Detaliu, solicitata de Asociatia Salvati Bucurestiul. Primul termen este programat pe 6 iunie 2012, ceea ce inseamna ca santierul ramane in aer mai bine de jumatate de an.

Asociatia Salvati Bucurestiul a deschis in 10 mai 2011 procesul de suspendare a Planului Urbanistic de Detaliu si a autorizatiei de construire a parcului acvatic, pe motiv ca sunt ilegale. In 3 noiembrie, sentinta a devenit definitiva si irevocabila la Curtea de Apel Bucuresti, insa in luna septembrie, Salvati Bucurestiul a cerut si anularea celor acte administrative, iar primul termen se va judeca pe 6 iunie 2012.

In principal, cererea ONG-ului se bazeaza pe schimbarea destinatiei de spatiu verde din parcul Tineretului sip e faptul ca acordul de mediu s-a emis cu conditia obtinerii avizului de defrisare, pe care beneficiarul nu l-a obtinut pana in acest moment. Ulterior, acesta a fost obtinut. In principiu, lucrarile nu pot fi anulate, dar proiectul se va amana pana in vara viitoare.

Planul Urbanistic de Detaliu prin care s-a aprobat construirea aqua-parcului a fost aprobat in august 2009 de Consiliul local sector 4. In martie 2011, primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone a semnat autorizatia de construire pentru edificarea parcului acvatic.

Proiectul a debutat cu stangul. Astfel, in aprilie 2009, Administratia Lacuri Parcuri si Agrement, structura din subordinea Primariei Capitalei, s-a asociat cu firma Blue Ciel, printr-un contract  de parteneriat public-privat, punand la dispozitia acesteia din urma o suprafata de circa 53.000 mp din Parcul Tineretului pentru construirea parcului acvatic. In luna aprilie 2011, firma Blue Ciel a inceput lucrarile de construire, cu primarul Piedone in mana cu mistrial. Sorin Oprescu s-a suparat atunci, anuntand ca asocierea s-a facut fara aprobarea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, obligatorie atunci cand vine vorba de concesionarea domeniului public.

Ulterior, cei doi edili s-au impacat si au defilat de brat, prin parcurile amenajate de Piedone in Sectorul 4. De curand insa, relatiile dintre cei doi s-au frant din nou, dupa plecarea lui Piedone de la Partidul Conservator la UNPR. Motivul a fost candidatura edilului de la Sectorul 4 la Primaria Capitalei, in alegerile de anul viitor, sustinut de formatiunea condusa de Gabriel Oprea. Astfel, Piedone va fi contracandidatul lui Oprescu, acesta din urma fiind sustinut de USL.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.