AQUILA a preluat Parmafood, a doua a tranzacție din 2024

AQUILA a finalizat tranzacția pentru achiziționarea a 100% din părțile sociale ale companiilor Parmafood Group Distribution și Parmafood Trading, în urma îndeplinirii tuturor condițiilor suspensive prevăzute în contract.

Este a doua tranzacție finalizată, în acest an, de liderul servicii integrate de distribuție și logistică pentru piața bunurilor de larg consum din România și Republica Moldova.

Cătălin Vasile, CEO AQUILA: Achiziționarea celor două companii Parmafood marchează încă un moment important în evoluția anunțată a AQUILA. (…) Am dedicat ultimii 30 de ani unei creşteri dinamice, iar astăzi începem o nouă etapă, care înseamnă consolidarea poziției noastre în piața distribuției, în linie cu viziunea de a avea un produs distribuit de AQUILA în fiecare casă.

Eugen Savu, acționar majoritar și director general, Parmafood: Ne bucurăm că am devenit parte din familia AQUILA și vom continua să creștem împreună. Experiența noastră în acest sector de piață împreună cu forța comercială a AQUILA sunt ingredientele optime pentru dezvoltarea afacerii.

Companiile Parmafood au o istorie cumulată de trei decenii, cu o prezență importantă în activități de distribuție în canalele HoReCa, Retail Modern și Retail Tradițional, și operează depozite logistice cu sisteme integrate de management al stocurilor. Parmafood Group Distribution și Parmafood Trading au înregistrat, în 2023, o cifră de afaceri cumulată de 277,5 milioane de lei (+13% față de anul 2022) și un profit net cumulat de 16,6 milioane de lei.

AQUILA a încheiat anul 2023 cu venituri de 2,5 miliarde de lei (+14% față de anul 2022) și un profit net de 97 de milioane de lei, cel mai mare de la înființarea companiei. Rezultatele au fost susținute în principal de segmentul de distribuție, care reprezintă aproximativ 94% din cifra de afaceri a companiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.