Artiști din întreaga Europă, la concursul CTP Wall Art

Câștigatorii primei ediții a Concursului Internaţional CTP Wall Art au fost anunțați săptămâna aceasta în cadrul unei ceremonii desfășurate la Galeriile Manes din Praga.

Juriul, compus din experți și reprezentanți ai CTP și CBRE a ales două dintre cele mai reușite lucrări, semnate de doi artiști sub pseudonimele DZIA, din Belgia și Michal Škapa alias TRON.

În următoarele luni, acestea vor fi puse în opera pe clădirile CTParks selectate și vor constitui o galerie de artă outdoor unică. CTP a premiat pe fiecare dintre artiștii căștigători cu 100,000 CZK.

La acest concurs de artă murală, unic în peisajul cultural Ceh, au participat peste 40 de artiști, ilustratori și graficieni din Europa și doar 17 artiști au fost selectați. Lucrările au putut fi vizionate în sala multifuncționala a Galeriilor Manes pe toată durata galei. În runda finală au rămas doar 11 lucrări.

Juriul, din care au făcut parte și Remon Vos, CEO of CTP și Ondřej Dufek, un celebru ilustrator și architect, a desemnat caștigătorii. Design-ul grafic semnat TRON va primi pe lângă premiul oferit de CTP și suport în punerea în operă. Lucrarea va fi executată pe peretele CTPark Prague Airport. Cel de-al doilea câștigător a fost DZIA, care își va pune în operă lucrarea pe CTPark Humpolec.

“Sunt foarte bucuros că primul an al concursului nostru a avut un success atât de răsunător. Toate lucrările pecare am avut şansa de a le vedea au fost un exemplu de creativitate și fantezie. Sunt convins că după punerea în opera, lucrările vor fi percepute pozitiv şi vom vedea oameni foarte talentați și anul viitor”, spune Remon Vos, CEO al CTP.

Scopul principal al acestui proiect este de a îmbunătăţi spaţiul public şi de a “înfrumuseţa” zonele industriale și cele logistice nu numai în Republica Cehă, dar, în viitor și în alte ţări din Centrul şi Estul Europei, în care operează CTP. Câştigătorii din primul an au la dispoziție un total de peste 6.500 mp de spațiu de expunere, unul la CTPark Humpolec, lângă autostrada D1 şi al doilea, la Aeroportul din Praga CTPark.

Partenerul principal al CTP Art Wall este CBRE cu proiectul Art of Space, proiect care se concentrează pe zonele industriale și de depozite din Republica Cehă. Acest proiect își propune să informeze, să educe și să ofere spațiu pentru schimbul de idei și experiențe între profesioniști, autorități și public. Concursul CTP Art Wall a fost organizat de studioul vizual DRAWetc pentru CTP.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.