Autostrada Bucuresti-Pitesti, Centura Capitalei si alte portiuni de drumuri, in lucru

 

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca, pe anumite portiuni de drum, circulatia se desfasoara ingreunat, din cauza unor lucrari de reabilitare a sistemului rutier.

Iata care sunt cele mai importante:

• DN Centura Bucuresti, pe care circulatia rutiera este inchisa, pana pe data de 31 august 2010 intre kilometrii 63 si 64 plus 400 metri (in zona Chitila), in vederea executarii lucrarilor la pasajul superior peste DN7. Pe sectorul cuprins intre intersectia cu Autostrada A1 Bucuresti – Pitesti si DN7 (kilometrul 63) au acces doar riveranii. Pentru relatia DN7 – A1, circulatia se desfasoara deviat, prin intersectiile cu DN1A, DN1, DN2, DN3, A2, DN4, DN5, DN6, A1; pentru relatia A1 – DN7, prin intersectiile cu DN6, DN5, DN4, A2, DN3, DN2, DN1, DN1A, apoi pe DN1A pana la intersectia cu DN7.

• Autostrada A1 Bucuresti – Pitesti, din cauza unor lucrari care se executa la podul din zona kilometrului 28, fiind impuse restrictii de circulatie. Astfel, pe podul respectiv, circulatia pe sensul catre Capitala este inchisa, traficul desfasurandu-se deviat pe banda a doua a sensului opus. Mai exista restrictii in urmatoarele puncte: pe sensul Bucuresti – Pitesti, intre kilometrii 10 plus 700 si 11, pe banda 2, din cauza unor lucrari de inlocuire a gardului de protectie; intre kilometrii 51 si 53, pe banda 1, se executa lucrari de reabilitare; intre kilometrii 64 si 86 se inlocuieste glisiera mediana, fiind afectata banda nr.2.

• DN10, in judetul Buzau – din cauza aluviunilor cazute pe partea carosabila de pe versanti, traficul auto se desfasoara pe un fir, alternativ, in zona barajului Siriu, la kilometrul 81.

• DN7 – din pricina executarii unor lucrari de asfaltare, traficul rutier se desfasoara foarte greu la iesirea din Simeria catre Deva, in judetul Hunedoara. Intrucat in aceasta zona se formeaza coloane mari de masini, se recomanda folosirea rutei ocolitoare: DJ107A – Soimus – Rapoltu Mare – Bobalna – Geoagiu.

• DN2L Tisita – Panciu, in judetul Vrancea, din cauza unor lucrari la o trecere la nivel cu calea ferata (care se estimeaza ca vor fi incheiate la data de 6 august). Se circula deviat pe o varianta locala sau pe ruta DN2 Tisita – Bizighesti, DJ205E Bizighesti – Tifesti, DJ205B Tifesti – Satu Nou (de unde se intra in DN2L).

In judetul Prahova, pe parcursul zilei, se executa lucrari de reparatii la suprafata carosabila pe DN1, la kilometrul 120 plus 300, pe raza orasului Sinaia. Sunt afectate benzile nr. 2 ale ambelor sensuri de mers. Se circula pe benzile nr.1.

Conducatorii auto sunt sfatuiti sa circule prudent, sa se asigure, sa semnalizeze si sa se incadreze din timp pe benzile marcate provizoriu.

 

Circulatia pe Cod galben de averse

Cum Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare de Cod galben de averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si caderi de grindina in Oltenia, Transilvania, Banat, Crisana, Maramures, nordul Moldovei si in zona de munte, Politia Romana transmite urmatoarele sfaturi soferilor:

  • In conditii de vant puternic, soferii trebuie sa-si sporeasca prudenta pe toata durata deplasarii, dar mai cu seama la iesirile din tronsoanele impadurite, la intrarile si iesirile de pe poduri sau la incrucisarile cu autovehiculele de gabarit mare. De asemenea, trebuie evitata oprirea in dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vantul puternic ii poate rupe.
  • Pe vreme ploioasa, viteza mare de deplasare se dovedeste extrem de periculoasa, de nenumarate ori fiind cauza de producere a unor accidente. Din acest motiv, recomandam ca in asemenea conditii meteorologice dificile sa fie folosite permanent luminile de intalnire, sa se circule cu prudenta sporita, viteza redusa si sa se mareasca distanta in mers intre autovehicule.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.