Basescu a inaugurat podul de pontoane de la Dornesti

 

Presedintele Traian Basescu a inaugurat, joi dimineata, la Dornesti, impreuna cu ministrul Apararii, Gabriel Oprea, podul de pontoane amenajat de militari pe DN 17A, peste raul Suceava, dupa ce vechea constructie fusese distrusa de inundatii in cursul zilei de luni.

Cei doi oficiali au luat apoi masa impreuna cu soldatii, la popota incropita in carul santierului MApN, unde li s-au servit fasole cu costita afumata si ciorba de fasole. Seful statului a vizitat si primele doua case care se construiesc la Dornesti, distruse de inundatiile de saptamana trecuta. In aceasta comuna, au fost grav avariate 330 de case.

Traficul rutier peste podul provizoriu a fost reluat la ora 12:30, dupa ce s-a racit asfaltul. Ideea privind realizarea unui pod provizoriu de pontoane in locul celui distrus de ape pe DN 17 A Siret – Radauti a apartinut lui Traian Basescu, ca solutie pentru redeschiderea acestui drum care face legatura cu Ucraina, seful statului aflandu-se pentru prima oara in zona vinerea trecuta. Atunci, Basescu i-a cerut ministrului Apararii sa faca, cu ajutorul militarilor, un pod de pontoane, in aval de podul rutier distrus de ape.

Basescu a spus ca aici \”va fi un al doilea Maracineni\”, estimand ca lucrarile la podul definitiv vor fi finalizate pana la sfarsitul acestui an.

Radu Berceanu, ministrul Transporturilor, prezent marti la Dornesti, a evaluat costurile la aproximativ 10 milioane de lei.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.