Boagiu pareaza motiunea cu autostrazi video

 

La dezbaterea motiunii simple \”Panglicile doamnei ministru Boagiu\”, initiate de USL, Anca Boagiu a prezentat, luni, in plenul Camerei Deputatilor, proiectele sale in format grafic si video, promitand ca in 2013 Romania va avea peste 900 km de autostrada. Ministrul Transporturilor a amintit ca, pentru accelerarea lucrarilor, a decis impreuna cu constructorii – adica le-a ordonat, mai pe romaneste – ca operatiunile (inclusiv cele de asfaltare, pana la minus 8 grade Celsius) sa se desfasoare si pe perioada de iarna.

Anca Boagiu a subliniat ca imaginile prezentate demonstreaza ca aceste proiecte nu sunt inventii, completand ca vizitele la santiere sunt normale pentru accelerarea proiectelor. \”Daca ar fi sa facem un total, 313 km existenti in Romania si cu inca 638 care sunt in executie astazi, fara contractele care urmeaza sa fie pregatite in parteneriat public-privat, putem spune ca in 2013 Romania va avea o retea de mai bine de 900 de km de autostrada\”, a spus ministrul Transporturilor, in timpul prezentarii sale care a durat aproape o ora.

Anca Boagiu a aratat ca sunt in revizuire documentatiile pentru lansarea procedurilor pentru autostrazile Comarnic-Brasov-Fagaras-Sibiu-Pitesti si centura de sud a Bucurestiului, ce vor fi realizate in parteneriat public-privat, cu termen de executie pana in 2016. \”Pentru cei care vor sa socoteasca, o pot face, dar ii invit politicos sa execute si ei autostrazi in termene de 18 luni. Acestea sunt termenele in care sunt executate astazi tronsoanele de autostrazi\”, a adaugat Boagiu.

In plus, ministrul a sustinut ca Romania are semnate, in prezent, contracte de finantare cu Uniunea Europeana in valoare de 1,49 de miliarde de euro. \”Pentru a spune adevarul, trebuie sa fiti informati ca alocarea din fondurile de coeziune si dezvoltare regionala pentru infrastructura este de 2,5 miliarde de euro, contractate astazi sunt de 1,9 miliarde de euro, la care se adauga cele 600 de milioane de euro reprezentand economii, pe care urmeaza sa le lansam la lucrari suplimentare. Platiti efectiv sunt 440 de milioane de euro. Pentru a spulbera tot felul de informatii si afirmatii facute cu inconstienta (…), Romania are astazi semnate contracte de finantare cu UE in valoare de 1,49 miliarde de euro, ceea ce inseamna ca aceste contracte sunt recunoscute; procesul de evaluare si licitatie a fost recunoscut, astfel nu ar fi existat semnate aceste contracte, si foarte curand va veni aprobarea pentru ultimul contract pe care il asteptam, Timisoara-Lugoj\”, a spus Anca Boagiu.

“Cand vorbim la microfonul acestui Parlament, sa stim ce ne iese din gura!”

Anca Boagiu s-a adresat fara menajamente detractorilor sai: “Am rugamintea, din respect pentru tara in care traim, ca atunci cand vorbim la televizoare, la microfonul acestui Parlament, sa stim ce ne iese din gura, astfel incat sa nu aducem prejudicii statului roman si romanilor la care dupa aceea unii mergem si cerem voturi, spunand “Eu am zis, dar nu s-a facut!”. Fac apel la decenta, pentru ca deseori unii nu realizeaza atunci cand vorbesc ceea ce nu trebuie sa vorbeasca si spun minciuni”.

Ea a mai aratat ca Romania va pierde, atat timp cat se vor face declaratii iresponsabile. \”Cat timp unii politicieni vor face mai putin responsabil declaratii publice care sunt preluate foarte repede in plan international ca fiind realitati, cu repercusiuni asupra a ceea ce Romania face, Romania va pierde. Cata vreme vom uita constant ca noi, cei din aceasta sala, suntem primii care suntem obligati sa apere interesul si imaginea tarii, Romania va pierde\”, a afirmat Boagiu.

Ministrul Transporturilor a subliniat ca \”un lucru grav care s-a intamplat a fost lasarea de izbeliste\” a proiectelor finantate prin ISPA. \”In 2010 am fost nevoita sa merg la Comisia Europeana sa negociez extensii la aceste proiecte pentru ca Romania sa nu plateasca corectia financiara care se ridica la un miliard de euro\”, a explicat ea.

Anca Boagiu a reamintit ca doar proiectele de autostrazi creaza 18.500 de locuri de munca, iar un loc de munca infiintat antreneaza sau mentine alte 5 locuri de munca, adica 95.000 de oameni. \”Noi, ca Guvern, vom investi permanent in modernizarea infrastructurii din Romania, iar proiectele in derulare insumeaza 16,7 miliarde de euro, bani care se duc in infrastructura romaneasca, bani care creaza locuri de munca si sunt bani care trebuie sa fie cheltuiti pana in 2016\”, a spus ministrul.

Votul, marti la 11.00

Pledoaria ministrului Boagiu asupra proiectelor sale a durat aproape o ora, cu prezentarea grafica si video a celor aflate in derulare, sub titlul \”Povestea adevarata a panglicilor de la Ministerul Transporturilor\”. \”Filmuletele, ca sa nu se agite nimeni ulterior, au fost facute de Aeroclubul Romaniei in timpul zborurilor de antrenament\”, a explicat Boagiu.

Votul asupra motiunii simple este programat marti, de la ora 11.00. Potrivit Regulamentului Camerei, pentru a fi adoptata, motiunea simpla trebuie sa intruneasca voturile majoritatii deputatilor prezenti. Anca Boagiu nu se teme: “Tinand cont ca, pana in acest moment, parlamentarii, toti colegii, au manifestat interes in momentul in care au vazut cum se desfasoara sau cum se dezvolta programul de transport, nu ma astept la nicio surpriza negativa si nu am nicio emotie\”, a afirmat ministrul Transporturilor.

Semnatarii motiunii simple a USL pe Transporturi au sustinut ca, in timp ce ministrul Boagiu taie panglici, pe sosele au loc adevarate \”carnagii\” din cauza gropilor.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.