Buburuza Mica, in Prelungirea Ghencea

2

 

Primarul Cristian Poteras a inaugurat, marti, centrul pilot social multifunctional pentru copii “Buburuza Mica”, realizat prin Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 impreuna cu Asociatia AHAVA, in strada Donitei nr. 4, zona Prelungirea Ghencea. In februarie, Primaria Sectorului 6 a deschis si “Buburuza Mare”.

Ambele centre sunt destinate copiilor cu varste intre 3 si 7 ani care nu frecventeaza cursurile gradinitelor de stat sau particulare. Lor li se ofera, la standarde europene, servicii educative, de ingrijire, hrana si supraveghere pe timp de zi. “Am considerat necesara infiintarea celui de-al doilea centru pilot social multifunctional, pentru a acoperi nevoile tuturor copiilor de a se dezvolta armonios. In cadrul “Buburuzei Mici”, cu o capacitate de 70 de locuri, cei mici desfasoara zilnic activitati educative, culturale si sportive, sub directa indrumare a unor cadre didactice specializate in lucrul cu copiii”, a declarat edilul Sectorului 6.

Centrul beneficiaza de sali de clasa, sali de joaca/dormitoare, sala pentru activitati sportive, cabinet medical, cabinet de psihologie, sala pentru material didactic si jucarii, sala de mese, loc de joaca amenajat.

Programul educational al Centrului “Buburuza Mica” respecta programa Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si este completat cu activitati optionale si extracurriculare. (M.S.)

2 COMENTARII

  1. AM UN BAIETEL DE 2 ANI SI 10 LUNI SI VREAU SA-L INSCRIU LA BUBURUZA MICA.DE LA PROTECTIA COPILULUI MI S-A SPUS CA INSCRIERILE SE FAC IN LUNA MAI DAR LOCURILE SUNT OCUPATE DEC COPII DEJA INSCRISI NU VOR PARASI GRADINITA DECAT LA SCOALA.ADICA LA DVS NU ESTE LA FEL CA LA CELELALTE GRADINITE?AN NOU LOCURI NOI? NU MAI INTELEG NIMIC. VA ROG SA MA LUMINATI SI PE MINE CA SE APROPIE LUNA MAI SI NU STIU CESA FAC. VA MULTUMESC.

  2. Va recomandam sa mergeti sa inscrieti copilul in luna mai, in perioada dedicata acestei activitati. Sunt obligati sa va primeasca cererea, mai ales ca, probabil, figurati in evidenta Directiei de Protectia Copilului (daca ati citit cu atentie cui se adreseaza acest centru social).
    In plus, din septembrie vor fi eliberate locurile copiilor care se vor inscrie in clasa pregatitoare sau in clasa intai. S-ar putea sa aveti sanse. Daca nu, veti fi in evidenta lor si va vor anunta cand va fi un loc liber.
    In paralel, puteti inscrie copilul la o gradinita obisnuita, de stat. Din doua optiuni veti reusi, cu siguranta, in cazul uneia. Va dorim succes!

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.