Capturi saptamanale de tigari de contrabanda

 

Politistii de frontiera de la granita cu Ucraina prind saptamanal contrabandisti de tigari, atat romani, cat si ucrainieni. Cu toate acestea, tentatia este atat de mare incat cei care fac trafic cu tigari risca in continuare. Iata cazurile din aceasta saptamana:

 

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Sighetu Marmatiei au prins in flagrant, miercuri, doi cetateni ucraineni care transportau de la linia de frontiera spre interiorul tarii mai multe colete ce contineau tigari de contrabanda. In urma cercetarilor efectuate impreuna cu autoritatile de frontiera ucrainene, acestea au descoperit pe malul ucrainean al raului Tisa o barca pneumatica folosita in activitatea infractionala. La cercetarea terenului, au fost descoperite 12 colete ambalate in folie de culoare neagra ce contineau 5.990 pachete tigari marca Viceroy de provenienta ucraineana, in valoare de aproximativ 50.000 lei, informeaza Politia de Frontiera. Celor doi barbati, identificati ulterior ca fiind Dumitrovici M. si Nicolaevici I. ambii cetateni ucraineni, li s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat. Acestia au fost retinuti pentru 24 de ore si urmeaza a fi luate masurile legale ce se impun. Intreaga cantitate de tigari a fost confiscata. Totodata, cercetarile continua pentru depistarea si retinerea altor persoane implicate si a probarii intregii activitati infractionale.

De asemenea, politistii de frontiera suceveni au depistat patru cetateni romani care intentionau sa introduca in Romania aproximativ 4.000 pachete de tigari de contrabanda. Persoanele in cauza sunt cercetate de catre politistii de frontiera sub aspectul savarsirii infractiunilor de trecere ilegala a frontierei de stat si contrabanda in forma agravanta. Intreaga cantitate de tigari, in valoare de peste 27.000 lei, a fost confiscata. “In dimineata zilei de 30.03.2011, ora 00.15, pe timpul executarii unei misiuni specifice, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Vicov au observat, cu ajutorul aparaturii de termoviziune, in apropierea frontierei, un grup de persoane care se deplasau dinspre Ucraina spre interiorul Romaniei, transportand mai multe colete voluminoase. In urma actiunii politistilor de frontiera s-a reusit depistarea si retinerea numitului B. Lucian, in varsta de 21 ani, domiciliat in localitatea Vicovu de Sus, celelalte persoane reusind sa fuga folosindu-se de intuneric si terenul accidentat. In zona unde a fost retinut barbatul si pana la locuinta unui cetatean din localitatea Vicovu de Sus situata in apropierea frontierei, s-au descoperit 8 colete voluminoase ce contineau 3.936 pachete de tigari marca Doina, de provenienta R. Moldova. In urma efectuarii cercetarilor au mai fost identificati ca facand parte din grupul infractional numitii: H.Viorel, in varsta de 19 ani, S.Ionut, in varsta de 20 ani, ambii din localitatea Voitinel si M. Vasile, in varsta de 21 ani, din orasul Vicovu de Sus”, se arata in comunicatul Politiei de Frontiera.

Persoanelor in cauza li s-au intocmit acte premergatoare sub aspectul savarsirii infractiunilor de trecere ilegala a frontierei de stat si contrabanda in forma agravanta, acte ce urmeaza sa fie inaintate Parchetului de pe langa Judecatoria Radauti, in vederea atribuirii numarului unic. Si in acest caz, intreaga cantitate de tigari, in valoare de 27.552 lei, a fost confiscata.

Reamintim ca politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Brodina au retinut sambata trecuta un cetatean roman ce incerca sa introduca ilegal in Romania peste 4.000 pachete de tigari de contrabanda. Tigarile au fost confiscate, iar persoanei in cauza i s-au intocmit acte premergatoare sub aspectul savarsirii infractiunilor de trecere ilegala a frontierei de stat si contrabanda in forma agravanta. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.