Carambol cu peste 40 de mașini pe Autostrada Soarelui: 17 victime

Un accident în lanț în care au fost implicate peste 40 de autoturisme s-a produs, în dimineaţa de 16 iulie, pe Autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, în zona Medgidia, provocând rănirea a 15 persoane, dintre care 5 copii, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea. Alte 7 persoane au fost asistate de paramedici la fața locului.

UPDATE ora 10.00: Traficul Rutier a fost reluat pe banda a doua a sensului de mers spre litoral, pentru ca mașinile aflate în coloană de la Cernavodă spre Constanţa să poată elibera zona. Cele avariate au fost trase în afara carosagilului și urmează a fi ridicate.

Centrul Infotrafic precizează că traficul rutier este deviat pe la nodul rutier de la km 160, localitatea Cernavodă – DN 22C Cernavodă-Murfatlar.

De asemenea, pentru a evita aglomeraţia produsă pe autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, autorităţile recomandă şoferilor şi ruta alternativa Bucureşti – DN 3 – Constanţa.

Ceața a fost de vină, vizibilitatea fiind sub 50 de metri, dar și șoferii care nu au respectat distața regulamentară în cazul unor astfel de condiții meteo.

În urma evaluărilor, s-a stabilit că în evenimente au fost implicate 55 de autoturisme cu 155 de persoane, menţionează ISU Dobrogea.

Traficul rutier este blocat. Peste 50 de autospeciale ISU din mai multe județe intervin la carambolul de pe Autostrada Soarelui la km 182-184. Victimele au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență din Constanța.

UPDATE 9.09. Raed Arafat: „Numărul mașinilor accidentate între kilometrul 172 și kilometrul 183 depășește 40, potrivit datelor preliminare. A fost declanșat la Constanța planul roșu (de intervenție a echipajlor ISU – n.r.) și planul alb (la spitale, pentru asigurarea locurilor de internare – n.r.). Au fost aduse ambulanțe, mașini de descarcerare și de pompieri din alte județe și din București. Va veni și un elicopter SMURD de la Galați, acesta nu a putut veni inițail din cauza ceții. 14 persoane au fost evaluate medical, dar numărul lor se schimbă”.

Potrivit IGSU, a fost activat planul roşu de intervenţie, cu peste 50 de autospeciale din mai multe judeţe, între care ISU Constanţa – 3 autospeciale de stingere, 1 descarcerare, 3 ambulanţe SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple, 2 ambulanţe SAJ; ISUBIF – un Punct medical avansat, o autospecială descarcerare grea, o autoscară, un punct comandă mobil, 12 ambulanţe SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple; ISU Călăraşi – o autospecială descarcerare, 4 ambulanţe SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple; ISU Ialomiţa – o autospecială descarcerare, o ambulanţă SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.