Metrou direct între staţiile Pipera şi Tudor Arghezi, din 9 mai

Metroul va circula direct între staţiile Pipera şi Tudor Arghezi, începând din 9 mai, fără a mai fi necesară transbordarea la staţia Berceni.

Intervalul de succedare a trenurilor la orele cu vârf de trafic va fi de 4 minute, iar timpul de parcurs dintr-un capăt în altul al Magistralei 2 va fi de aproximativ 30 de minute, informează Metrorex.

Staţia de metrou Tudor Arghezi, care a fost deschisă la jumătatea lunii noiembrie 2023, fără ca partea de semnalizare să fie în totalitate realizată, este un punct multimodal de transport, fiind conectată direct, printr-un tunel pietonal subteran, cu parcarea etajată din apropiere.

În parcarea de tip park & ride, oamenii care vin din afara oraşului îşi pot lăsa maşinile în siguranţă, pentru a-şi continua călătoria către centrul Capitalei folosind metroul.

Investiţia a costat 50 de milioane de euro și a fost susținută de fonduri nerambursabile. Împreună cu linia de legătură, noua staţie are o suprafaţă de peste 15.000 de metri pătraţi, între staţia Berceni, actualul capăt al Magistralei 2 şi Şoseaua de Centură, şi are un traseu cu o lungime totală de 1,6 kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.