Ce mai fura romanii: componente din trenurile de marfa

 

Politistii Sectiei Regionale Transporturi Constanta au depistat doi barbati de 25, respectiv 47 de ani, suspectati de furtul a 12 distribuitoare de aer de la vagoane de marfa de tip cisterna, aflate in componenta unei garnituri de tren ce stationa in triajul CFR Palas.

Cercetarile au pornit in urma unei sesizari primite din partea unui angajat al unei societati de transport, care, verificand vagoanele de marfa din punct de vedere tehnic, a constatat lipsa componentelor respective.

Bunurile, in valoare totala de 47.650 de lei, au fost recuperate integral si predate reprezentantilor societatii pagubite, pe numele celor doi suspecti fiind emise ordonante de retinere. Suspectii vor fi prezentati miercuri instantei, cu propunere de arestare preventiva, sub aspectul savarsirii infractiunilor de furt calificat, respectiv complicitate la furt calificat.

Nu este singurul caz de acest gen. Hotii fura tot ce pot de pe calea ferata, de la combustibil pana la bucati de sina sau cabluri subterane, componente de cupru etc.. Nu mai tarziu de saptamana trecuta s-a intamplat un astfel de caz, cand s-au furat diverse piese din componenta instalatiei de siguranta a circulatiei, iar trenurile dinspre Bicaz, Arad, Buzau si Brasov au avut intarzieri de pana la doua ore la sosirea in Gara de Nord din Bucuresti.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.