CFR, copilul neiubit si nedorit in MTI

 

Compania Nationala de Cai Ferate a fost, in ultimii ani, “copilul neiubit si nedorit in interiorul Ministerului Transporturilor”, a declarat, sambata, Anca Boagiu. Ministrul a anuntat ca infrastructura caii ferate va intra intr-un amplu proces de modernizare, cu fonduri de 2,3 miliarde euro, pe care le va contracta de la Comisia Europeana pana la sfarsitul anului.

Prezenta, sambata, pe santierul DN 24 de la Vaslui, ministrul Anca Boagiu a declarat ca licitatiile pentru atribuirea lucrarilor sunt lansate. \”Vom acorda o atentie deosebita construirii si modernizarii infrastructurii de cale ferata de pe coridoarele feroviare. Sunt lansate deja cea mai mare parte a licitatiilor pentru contracte in valoare de 2,3 miliarde euro. Ambitia pe care ministerul o are, prin companiile din subordine, este ca majoritatea contractelor sa fie semnate pana la sfarsitul acestui an, pentru a putea intra in modernizare si cu calea ferata. Din nefericire, CFR a fost ani in sir copilul neiubit si nedorit in interiorul ministerului. Astazi a intrat in familia transporturilor si sper sa se simta atat in interiorul companiilor, cat si in afara\”, a spus Boagiu.

CFR SA se afla la sfarsitul anului trecut in topul datornicilor, iar gurile rele spuneau ca este ochita de mai mult timp de oameni de afaceri sustinuti politic, care ar vrea sa o obtina pe mai nimic. Dar cum transportul feroviar este de siguranta nationala, CFR nu va fi privatizata, spune Boagiu, in ciuda presiunile multiple. Intrata la inceputul anului intr-un amplu proces de restructurare, compania a reusit in primele 9 luni sa isi reduca datoriile cu 55% fata de anul trecut, de la 584 la 262 de milioane de lei, in primul rand prin scaderea cu 24,4% a cheltuielilor.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.