Cipru introduce airbag-uri la motocicletele curierilor

Curierii profesioniști care conduc motociclete sau mopede în Cipru vor trebui să fie echipați cu airbag-uri pentru astfel de vehicule motorizate pe două roți.

sursă foto: ROADPOL

Schimbarea este pe cale să aibă loc în cazul în care Camera Reprezentanților de pe insula mediteraneană va adopta un proiect de lege elaborat de Departamentul de Transport Rutier, după o sugestie înaintată de Poliția Ciprului, potrivit ROADPOL.

Proiectul de lege prevede, de asemenea, în mod explicit că acei curieri care fac cursuri pentru obținerea permisului o motocicletă sau moped, precum și cei care livrează, trebuie să poarte o cască de protecție, vestă și pantaloni, mănuși, precum și genunchere și cotiere, protecție la spate și protectoare de sold.

Pedepse mai aspre

Propunerea prevede pedepse mai aspre pentru șoferii profesioniști, care nu dețin un permis de conducere valabil și adecvat. Permisele de învățare nu vor fi acceptate/valide pentru conducerea unei motociclete sau a mopedului în scopuri profesionale. Pe baza propunerii, șoferii de livrare, care operează fără un permis de conducere corespunzător, vor fi supuși unei amenzi de până la 6.000 EUR și/sau închisoare de până la doi ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.