CNADNR si CFR nu scapa de restructurare

 

Guvernul va restructura in urmatoarele luni compania de drumuri si companiile de cale ferata, iar in cazul celor din domeniul energiei – Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Romgaz, Transgaz – va demara procesul de vanzare a unor pachete semnificative de actiuni, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, seful Misiunii FMI, Jeffrey Franks.

 

“Ne concentram in mod deosebit pe sectorul energetic si transporturi, care sunt esentiale pentru cresterea economica. Impreuna cu Guvernul am realizat progrese in privinta imbunatatirii exploatarii in companiile energetice si aducerea unor investitii private substantiale in urmatorii ani. In lunile care vor urma, autoritatile vor demara procesul de privatizare a unor pachete semnificative detinute in domeniul energiei, printre care Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Romgaz, Transgaz”, a precizat Franks. Statul va ramane insa actionar majoritar.

In sectorul transporturilor, la fel ca in cel energetic, companiile publice sunt ineficiente si insuficient capitalizate, astfel ca “nu fac fata provocarii, fiind necesar ca acestea sa fie restructurate in paralel cu aducerea de capital si experienta din sectorul privat, pentru suplimentarea investitiilor din fonduri europene”, a precizat oficialul FMI. “Impreuna cu Guvernul vom restructura compania de drumuri, companiile de cale ferata si vom aduce capital privat”, a conchis Jeffrey Franks.

Magda SEVERIN

Foto: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.