Constructiile, al doilea contributor al cresterii economice

 

Anca Boagiu a declarat sambata, la Vaslui, ca ministerul pe care il gestioneaza are un rol decisiv in dezvoltarea economica a Romaniei, avand in vedere influenta pe care o detine in acest sens sectorul constructiilor, prin lucrarile pe care le realizeaza pentru modernizarea si dezvoltarea infrastructurii. Ministerul Transporturilor are in executie 434 km de autostrada pe coridorul IV Pan-European si in curand va deschide restul de 4 tronsoane, care au fost licitate si adjudicate, organizarile de santier fiind deja facute. In prezent sunt semnate cu Comisia Europeana contracte de finantare de 725 milioane euro, iar pana la sfarsitul lui noiembrie vor mai fi parafate contracte in valoare de 500 milioane euro.

\”Rolul pe care Ministerul Transporturilor il joaca in dezvoltarea economica este unul major. Stim foarte bine ce influenta in cresterea economica a avut-o sectorul constructii in primul semestru al acestui an. Practic, a fost cotat in Romania drept al doilea contributor la cresterea economica. Deci va trebui sa continuam in acelasi ritm\”, a mai spus ministrul Anca Boagiu.

Ea a amintit ca MTI “depaseste 3.000 de angajati numai pe primele contracte pe care le-a deschis pe coridorul IV Pan-European”. Ministrul s-a referit la cele 4 santiere de pe autostrazile Nadlac – Arad, Timisoara – Lugoj si Orastie – Sibiu, in lungime totala de 65 km, ale caror lucrari sunt in valoare de 450 de milioane de euro, din care 200 de milioane costa numai materialele de constructii.

Anca Boagiu a mai declarat ca, in prezent, MTI are in executie 434 de km de autostrada pe coridorul IV Pan-European, urmand ca alte patru santiere sa fie deschise foarte curand. \”Astazi, sunt in executie 434 de km de autostrada situata pe coridorul IV Pan-European, urmand sper, foarte curand, sa deschidem oficial si restul de patru tronsoane care au fost licitate si adjudicate. Organizarile de santier sunt deja facute”, a precizat ea.

Ministrul Transporturilor a mai spus ca va semna pana la sfarsitul lunii noiembrie cu reprezentantii Comisiei Europene noi contracte de finantare pe infrastructura rutiera, in valoare de 500 de milioane euro. “Practic, la ora cand vorbim, in Romania avem semnate cu Comisia Europeana (CE) contracte de finantare in valoare de 725 milioane euro. Asteptam ca pana la sfarsitul lui noiembrie sa semnam alte contracte, in valoare de 500 milioane euro. Deci, anul acesta, Ministerul Transporturilor semneaza, doar pe partea de infrastructura rutiera, contracte de finantare cu CE de 1,250 miliarde euro\”, a adaugat ministrul Anca Boagiu.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.