Contract semnat pentru 8,6 km din Centura Capitalei

CNADNR a semnat astăzi contractul de proiectare si executie a unei portiuni de 8,6 km din Centrua Bucurestilor. Este vorba despre lotul 1 din sectiunea situata intre A1-DN 7 si DN 2-A2, Sectorul A1, intre  km 55,4 – DN 7 km 64,1.

Valoarea lucrarilor pentru cei 8,695 km este de 106.611.115,99 lei, fara TVA (aproximativ 24,79 milioane euro, fara TVA), contractul fiind atribuit, prin licitatie deschisa, Asocierii S.C. Delta Antrepriza de Constructii si Montaj 93 SRL – Azvirt LLC – SC MaxiDesign SRL.

Lucrarile de proiectare vor dura 3 luni, cele de modernizare 1 an si 3 luni, iar perioada de garantie este de 4 ani. Proiectul este finantat de de la bugetul de stat.

Exproprieri suplimentare de 3,5 milioane euro

Ministerul Transporturilor va plati despagubiri suplimentare de 14,62 milioane lei (circa 3,5 mil. euro) pentru exproprieri la Centura Bucurestilor, in urma actualizarii studiului de fezabilitate. Exproprierile sunt necesare pentru construirea tronsonului dintre DN 7 si DN 1A, unde lucreaza compania Aktor din Grecia, in cadrul unui contract de 23,21 milioane euro.

Din Centura Bucurestilor au fost dati circulatiei 20 de km anul trecut, de 1 Decembrie, pe ruta Chitila-Voluntari, executati de firma Aktor.

Luna trecuta, aflat intr-o vizita in China, ministrul Economiei, Ion Ariton, a declarat ca doua companii chineze sunt interesate de realizarea centurii Bucurestiului in regim de autostrada, printr-un parteneriat public-privat ce va fi incheiat cu Ministerul Transporturilor.

Soseaua de centura a Capitalei este artera care leaga toate drumurile de penetratie in oras. Zilnic, fluxul de autovehicule inregistrat pe acest drum este dublu fata de capacitatea proiectata initial, ceea ce duce la numeroase blocaje.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.