Cu trenuletul electric prin uzinele Dacia

 

Uzinele Dacia de la Mioveni ofera o posibilitate inedita de a fi vizitate: cu trenuletul electric. Pana in iunie, descinderile “strainilor” se faceau pe jos, dar de la lansarea pe sine a trenuletului, peste 1.400 de persoane au avut curiozitatea si privilegiul sa vina aici “ca la muzeu”. Dintre acestea, cam 1.000 sunt membri ai familiilor celor care lucreaza in uzina, insa conducerea Dacia are in plan sa deschida portile pentru toti cei care doresc sa vada locul de nastere al faimoasei marci romanesti.

Vizita incepe in departamentele Presaj, Caroserie si Montaj General (zone de activitate din perimetrul Uzinei Vehicule Dacia) si continua la Expeditii Vehicule (Directia Logistica Centrala) si la Uzina Mecanica si Sasiuri Dacia (Motoare, Cutii de viteze TL, Sudura/Presaj/Sasiuri, Aluminiu).

Pot face un tur cu trenuletul toti angajati care doresc sa exploreze si alte departamente decat cele in care isi desfasoara activitatea, astfel ca se pot plimba prin incinta tuturor cladirilor platformei de la Mioveni. Trenuletul Dacia are 17 locuri, iar vizitatorii pot asculta un ghid audio in timp ce sunt plimbati pe marginea liniilor de productie si asamblare. Traseul dureaza doua ceasuri, iar orele de plecare sunt 9.00, 11.00, 12.30, 15.30 si 20.00.

La Uzinele Dacia de la Mioveni lucreaza peste 15.000 de angajati, care au produs anul trecut 341.408 de autoturisme. Vedeta marcii a fost de departe SUV-ul Duster, care si-a triplat anul acesta vanzarile, de la 36.444 unitati in primele noua luni ale anului trecut la 117.292 unitati in aceeasi perioada a lui 2011.

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.