Cum inmatriculam un scuter

Certificatele de inmatriculare a scuterelor se elibereaza in doua ore de la depunerea cererii si a documentelor necesare, la Serviciul Public Comunitar de Evidenta a Persoanelor corespunzator razei de domiciliu a proprietarului.

 

In Capitala, in conformitate cu prevederile Hotararii Consiliului General al Municipiului Bucuresti nr. 199/2007, scuterele si alte vehicule pe doua sau trei roti, a caror viteza maxima nu depaseste 45 km/ora si care au o capacitate cilindrica de pana in 50 centimetri cubi (numite generic “mopede”) sunt inmatriculate in sectorul de resedinta al proprietarului.

Spre exemplu, in Sectorul 4, inregistrarea mopedelor se face la Serviciul Public Comunitar de Evidenta a Persoanelor, cu sediul in strada Straduintei nr. 1. De la inceputul anului, au fost eliberate in aceasta zona a Capitalei 12 certificate de inmatriculare, mult mai putine decat anul trecut, cand au fost inscrise 174 in primele sase luni, dar explicabil in perioada de criza economica. Taxele pentru inscrierea mopedelor se achita la Directia de Impozite si Taxe Locale Sector 4 (Str. Nitu Vasile nr. 50-54, Str. Oltenitei nr. 37-39 si Str. Serban Voda nr. 43).

Acte necesare inscrierii mopedelor: cererea solicitantului, actul de identitate in cazul persoanelor fizice, cartea de identitate a mopedului, in original si copie, dovada efectuarii inspectiei tehnice, potrivit legii, dovada platii taxei de inregistrare – 40 lei, dovada achitarii contravalorii certificatului de inregistrare – 24 lei, dovada platii contravalorii placutei cu numarul de inregistrare – 30 lei. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.