DGA: 3 politisti de frontiera din Harsova, retinuti pentru mita

 

Parchetul de pe langa Tribunalul Ialomita a dispus, joi, retinerea pentru 24 ore a inculpatilor S.L, C.D.F si N.R.C, agenti in cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Ialomita, Sectorul Politiei de Frontiera Harsova, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita, informeaza DGA.

 

In fapt, la data de 16 februarie a.c., ofiterii Directiei Generale Anticoruptie – Serviciului Judetean Anticoruptie Ialomita au fost sesizati de G.M din Slobozia, cu privire la faptul ca, in luna septembrie 2010, in timp ce se deplasa impreuna cu alti doi prieteni la pescuit, a fost oprit in trafic de cei trei inculpati care au gasit asupra lor plase de pescuit monofilament, interzise la detinere. Pentru a nu-i intocmi dosar penal, acestia au pretins si primit de la G.M suma de 1200 lei.

In urma cercetarilor desfasurate de ofiterii Serviciului Judetean Anticoruptie Ialomita, sub coordonarea procurorului de la Parchetul de pe langa Tribunalul Ialomita, acesta a dispus masura retinerii pe o durata de 24 ore a celor trei agenti de politie de frontiera, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita, fapta prevazuta si sanctionata de art. 254 alin.1 C.P combinat cu art.7alin.1 din Legea 78/2000, raportat la art.75 lit. a C.P. Cei trei vor fi prezentati vineri Tribunalului Ialomita, cu propunere de arestare preventiva. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.