Drumuri in siguranta de 1 Mai

Aproape 1000 de politisti ai sectiilor regionale de Politie Transporturi vor desfasura zilnic, in perioada 30 aprilie – 2 mai, controale, verificari, filtre si razii in statiile de cale ferata, trenuri, porturi si aeroporturi, pentru asigurarea linistii, ordinii si sigurantei publice, anunta Politia Romana.

In preajma zilei de 1 mai, politistii de la Transporturi vor fi la datorie, in toata tara, pentru mentinerea ordinii si sigurantei publice, prevenirea faptelor antisociale si aplicarea cu fermitate, corectitudine si echidistanta a prevederilor legale atunci cand se constata incalcari ale legii. Zilnic, vor fi efectuate activitati de supraveghere si control in toate aerogarile internationale si nationale, porturile la Marea Neagra sau pe Dunare, in 315 statii si triaje de cale ferata situate pe traseele spre statiunile turistice si in peste 400 de trenuri de calatori. De asemenea, oamenii legii vor verifica societatile specializate de paza din statiile de cale ferata, locurile de pastrare si manipulare a valorilor monetare, pentru prevenirea oricaror fapte antisociale.

O atentie deosebita se va acorda depistarii cersetorilor, vanzatorilor ambulanti, in vederea impiedicarii patrunderii lor spre statiunile de pe litoral si montane, precum si minorilor lipsiti de supraveghere si calatorilor fraudulosi. Totodata, pentru verificarea legalitatii desfasurarii activitatilor de transport persoane in regim de taxi, politistii vor organiza filtre in zona aeroporturilor si a statiilor de cale ferata.

In baza procedurilor interne de interventie, politistii sunt pregatiti sa previna si sa combata eventualele talharii, furturi de si din bagaje si din buzunare, in special in trenurile de calatori care circula spre statiunile de pe litoral si spre Valea Prahovei, precum si in aeroporturile cu un flux crescut de pasageri.

Totodata, ori de cate ori este sesizat un eveniment antisocial prin intermediul apelului unic de urgenta 112 structurile de politie sunt in masura sa asigure un raspuns prompt la solicitarile de siguranta ale cetatenilor si o interventie rapida si eficienta atunci cand situatia o impune.

Raluca MIHAILESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.