Esplanada a murit

 

TriGranit Development Romania, care intentiona sa dezvolte proiectul imobiliar Esplanada din Bucuresti, evaluat la un miliard de euro, a anuntat ca si-a suspendat activitatea pentru trei ani, incepand cu 1 aprilie. Astfel, megacartierul cu zgarie-nori ce urma sa rasara intre Unirea si Piata Alba Iulia, langa Biblioteca Nationala, a devenit istorie.

 

Investitia era oricum intarziata de 4 ani, intrucat o parte din teren este revendicat de fostii proprietari. Lucrarile ar fi trebuit sa inceapa in 2007, potrivit memorandumului de colaborare incheiat de autoritati cu reprezentantii dezvoltatorului, in anul 2006.

Proiectul urma sa fie dezvoltat pe 10,7 hectare si sa aiba o suprafata totala construita de 800.000 metri patrati. Investitia ar fi inclus cladiri de birouri, comerciale, hoteliere, rezidentiale si cu destinatie sociala si culturala. Statul roman, care detine o parte din teren, ar fi beneficiat, dupa realizarea primei faze a proiectului, de o cladire in valoare de peste 40 de milioane de euro destinata activitatilor culturale, spatii de birouri pentru institutii ale statului de circa 12.000 de metri patrati, precum si parcari subterane publice. Intregul ansamblul revenea statului dupa 49 de ani, la expirarea parteneriatului cu dezvoltatorul proiectului.

TriGranit Development Corporation este o companie internationala specializata in dezvoltarea si managementul de proiecte imobiliare, fiind activa in mai multe tari din Europa Centrala si de Est.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.