Ghinion pentru Dacia: Un tren incarcat cu 208 masini a deraiat in Austria

Trenul companiei franceze STVA incarcat cu 208 autoturisme Dacia a deraiat, miercuri, in apropierea localitatii Braz din Austria, zece din cele 16 vagoane ale garniturii de 548 de metri lungime si 777 de tone iesind de pe sine si avariind jumatate din autoturisme, 67 fiind distruse complet.

Reprezentantii constructorului auto au precizat ca masinile erau asigurate de compania feroviara transportatoare. Modelele care urmau sa fie livrate dealerilor din Valenton, Franta, erau Logan, Sandero si Duster. Automobile Dacia a comunicat, joi, ca va lua masuri astfel incat incidentul sa nu afecteze livrarile catre clientii francezi.

Pagubele accidentului feroviar sunt de ordinul milioanelor de euro, fiecare dintre cele zece vagoane care au deraiat fiind incarcat cu 15-20 de autoturisme Dacia cu destinatia Franta.

Investigatiile preliminare ale companiei de transport feroviar OBB sugereaza ca de vina pentru accident a fost o defectiune tehnica la infrastructura de rulare sau la locomotiva, nicidecum o eroare umana. Conducatorul trenului a fost ranit usor si a suferit un soc puternic.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.