Ghirlanda-holograma de Craciun, pe cladiri din Bucuresti

 

Primaria Capitalei recurge la noua inventie in materie de impodobit orasul de Sarbatori: proiectiile de tip holograma, pe cladirile reprezentative din centrul orasului. Aceasta practica de iluminat este si mai ieftina, si agreata pentru imobilele cu valoare istorica, intrucat nu necesita interventii de montare a instalatiilor pe fatada constructiei. Municipalitatea nu va renunta insa nici la ghirlandele cu milioane de beculete, care, de fapt, vor fi LED-uri, ca in bradul nostru de Craciun de acasa. Orasul se va “aprinde” in 4 decembrie.

Hologramele vor aparea pe cladiri simbolice din centru, printre cele cu noroc numarandu-se Academia de Studii Economice, Cercul Militar National, Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu”, sediul vechi al Primariei Capitalei din B-dul Regina Elisabeta, dar si locuri reprezentative precum Piata Roma, de la intrarea in Centrul Istoric (vizavi de Cocorul). Proiectiile reprezinta singura solutie prin care se evita interventiile de montare a instalatiilor, uneori agresive, la nivelul fatadei constructiilor, spun reprezentantii Luxten, firma care are contract cu municipalitatea pentru iluminatul public.

Cat priveste impodobirea strazilor, aceasta se va face cu ghirlande de beculete LED, care sunt mai economice, mai spectaculoase si total ecologice, potrivit celor de la Luxten. Numarul lor? Fix 2.607.832 de bucati, dar cine sta sa le adune?!?  Intreaga instalatie va fi oferita gratuit, ca in fiecare an, de firma Luxten.

Lungimea traseelor iluminate festiv insumeaza 21,3 km, de la Podul Mihai Voda (Piata Natiunile Unite), Piata Operei, Piata Constitutiei, intrarile in Centrul Istoric dinspre Bd. I.C.Bratianu, Piata George Enescu, Bd. Tineretului, Sos Bucuresti-Ploiesti, Calea Dorobanti, Piata Presei Libere, Piata Charles de Gaulle, Arcul de Triumf, Bd.Kiseleff, Bd. Constantin Prezan, Bd. Aviatorilor, Calea Victoriei, PiataVictoriei, Bd. Dacia, Bd. Regina Elisabeta, Bd. Lascar Catargiu, Piata Romana, Piata Universitatii, Bd. Unirii, Piata Unirii, Bd. Magheru. Bd. Balcescu, Bd. I.C. Bratianu.

De impodobirea cartierelor se vor ocupa primariile de sector, dar tot cu Luxten.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.