Guvernul are lista investitiilor pentru parteneriat public-privat

 

Premierul Emil Boc a anuntat joi, la Pitesti, ca Guvernul va prezenta la inceputul saptamanii viitoare o lista a obiectivelor de investitii majore ce vor fi realizate prin parteneriat public-privat. Legea referitoare la acest tip de parteneriat a intrat in vigoare in octombrie 2010, dar a necesitat ceva actualizari, in conformitate cu cerintele Uniunii Europene.

 

“Avem o lege a parteneriatului public-privat, care acum este amendata pentru a putea fi pusa in acord cu ceea ce Uniunea Europeana ne-a cerut si am discutat in Guvern ca acum vom transa acest lucru. Deci, cu alte cuvinte, este inchisa aceasta discutie si putem sa mergem mai departe, astfel incat sa se deruleze marile proiecte de parteneriat public-privat. (…) Cadrul este creat. Imediat dupa finalizarea modificarii legii, luni, Guvernul va prezenta lista nationala a proiectelor majore din domeniul parteneriatului public-privat, care vor fi deschise mediului de afaceri autohton sau strain”, a declarat Boc.

El sustine ca din bani publici “niciodata nu vom putea realiza toate investitiile in Romania”. “Sa realizam tot ce avem nevoie, si spital, si drum, si statie de epurare, si autostrada, si hidrocentrala si depozit de legume sau de produse agricole, nu vom putea doar cu bani publici. Trebuie sa facem ce au facut si altii, sa utilizez acest mecanism al parteneriatului public-privat”, a explicat premierul.

Principalele obiective de investitii pe care Executivul intentioneaza sa le realizeze in parteneriat public-privat sunt tronsoanele de autostrada Sibiu-Pitesti si Comarnic Brasov, dar si din alte domenii. “Vor fi si hidrocentrale, cum este cea de la Tarnita, de un miliard de euro, altele care se afla in pregatire, dar si programe de la Ministerul Dezvoltarii, dar si spitale pot fi realizate in parteneriat public-privat, ca sa nu mai vorbim de ceea ce se face la nivel local”, a spus primul ministru. El a participat la o intalnire cu reprezentantii mediului de afaceri din judetul Arges, in cadrul careia a facut o prezentare a reformelor din ultimii ani, a impactului economic al acestora, precum si a prioritatilor Executivului. (M.S.)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.