Începe demolarea imobilelor de pe traseul Pasajului Domneşti

CNAIR va începe din data de 3 mai demolarea construcţiilor amplasate pe culoarul de expropriere aferent Pasajului Domneşti de pe Centura București, aflate pe raza localității Bragadiru, în conformitate cu autorizația de desființare nr. 331/25.04.2018.

Imagine: Jean-Mihai Pâlșu

Activitățile de demolare vor continua și pe raza localității Clinceni, Domnești și Sector 6 București, după obținerea autorizațiilor de desființare pentru construcțiile aflate pe viitorul amplasament al pasajului Domnești.

“Proprietarii construcțiilor au fost notificați încă de anul trecut că sunt supuși procedurii de expropriere, iar la începutul acestui an sumele cuvenite au fost depuse în conturile deschise la CEC, pe numele acestora, conform legii. În cazul în care anumiți proprietari vor refuza să părăsească imobilele, CNAIR  S.A. se va vedea nevoită să apeleze la măsura legală a executării silite”, precizează CNAIR.

“Astfel de situații ar duce însă la perturbarea construcției Pasajului Domnești, proiect de utilitate publică, destinat decongestionării traficului rutier pe centura Capitalei și pe ruta Prelungirea Ghencea-Domnești”, se mai arată în comunicatul remis redacției.

Pasajul suprateran de la Domnești, configurat sub formă de sens giratoriu suspendat, va fi construit la intersecția dintre Strada Prelungirea Ghencea – DJ 602 și Centura București și are ca scop fluidizarea traficului rutier în zonă.

Construcția acestui  pasaj, cu o lungime de 374 de metri va costa  peste 91 de milioane de lei, fără TVA și are ca termen de finalizare 24 de luni de la începerea lucrărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.