Lazaroiu, pe faras


 

Premierul Emil Boc l-a revocat, vineri, din functia de ministru al Muncii pe Sebastian Lazaroiu si a inaintat deja presedintelui Traian Basescu cererea de numire a Sulfinei Barbu in locul ramas liber.

 

Motivul exprimat de premier este ca \”Guvernul are nevoie de un ministru cu norma intreaga la Ministerul Muncii, care este un minister extrem de greu, iar pe de alta parte PDL are nevoie de un ministru care sa nu incerce sa isi faca imagine in detrimentul partidului care il sustine, pentru ca, in ultima instanta, orice ministru are o sustinere politica a partidului de guvernamant sau a partidelor care compun coalitia\”.

Lazaroiu nu face parte din niciun partid, a fost inainte de numirea in functia de ministru consilier al sefului statului, inca de pe atunci aducand critici aspre PDL. El este cel care a anuntat in urma cu un an aparitia pe scena politica a unui nou partid, un fel de “Alba ca Zapada” care sa fie format din oameni nepatati. Sefii PDL s-au declarat nemultumiti ca Lazaroiu “face analize politice in loc sa se ocupe de minister”, insa acesta a continuat sa dea interviuri in presa, cu atacuri la adresa partidului care l-a sustinut sa ajunga la conducerea Ministerului Muncii. Daca prim-vicepresedintele PDL Roberta Anastase a declarat ca Lazaroiu “ar trebui sa se apuce de treaba”, secretarul general al partidului, Ioan Oltean, a reactionat mult mai dur, spunand ca acesta \”recidiveaza intr-un mod nepermis\”, si nu a ajuns ministru \”in temeiul calitatilor sale exceptionale\”, ci pentru ca l-a propus PDL.

Ceremonia de depunere a juramantului de investitura in functia de ministru al Muncii, Familiei si Protectiei Sociale de catre Sulfina Barbu va avea loc luni, 19 septembrie, dupa publicarea decretelor in Monitorul Oficial.

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.