Licitatie pentru 16 trenuri de metrou

 

Metrorex a lansat un anunt de licitatie pentru achizitia a 16 trenuri noi de metrou, in valoare de 107,2 milioane euro. Trenurile vor avea in total 96 de vagoane si vor inlocui garniturile vechi de tip IVA, pe Magistralele 1, 2 si 3. Ofertele trebuie depuse pana la 15 iunie, data la care vor fi si deschise.

 

Firmele interesate trebuie sa depuna o garantie de participare la licitatie de 8,5 milioane lei, recomandari de la alti beneficiari, iar media globala de afaceri pe ultimii 3 ani sa fie de minim 800 milioane lei. De asemenea, ofertantul trebuie sa faca dovada ca a furnizat in ultimii 5 ani trenuri totalizand minim 96 de vagoane, in cadrul a minim 3 contracte cu o valoare totala de 400 milioane lei. Criteriul de atribuire va tine cont 60% de pret si 40% de partea tehnica – performante, mentenanta, livrare si garantie. Contractul va avea o durata de 38 luni.

Achizitia celor 16 trenuri este inclusa, alaturi de alte 21 de garnituri, in acordul de imprumut in valoare de 395 milioane euro incheiat in 2009 de Guvern cu BEI, pentru construirea Magistralei V Drumul Taberei-Universitate.

In prezent, parcul de metrouri al Metrorex numara 44 de trenuri noi de tip Bombardier si 31 de trenuri de constructie veche de tip IVA.

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.