Motiunea pe Transporturi, respinsa

 

Motiunea simpla pe Transporturi, intitulata “Panglicile doamnei ministru Boagiu” si initiata de USL, a fost respinsa, marti, in Camera Deputatilor, cu 162 de voturi “impotriva”, 129 “pentru” si 3 abtineri. Pentru a fi adoptata, motiunea simpla trebuia sa intruneasca voturile majoritatii deputatilor prezenti.

Dezbaterile asupra motiunii simple impotriva ministrului Transporturilor au avut loc luni, in plenul Camerei Deputatilor, deputatul PSD Florin Tataru afirmand, in sustinerea documentului, ca “romanii sunt niste victime ale actualului regim, pentru ca acesta nu face nimic pentru ei, nici in economie, nici in educatie, nici in sanatate si, cu atat mai putin, in transporturi si infrastructura. \”In timp ce reprezentantii Guvernului Boc taie panglici, in Romania reala, pe sosele, au loc adevarate carnagii din cauza gropilor, din cauza denivelarilor, din cauza lipsei mai multor benzi de circulatie pe sens, din cauza patrunderii in trafic, pe carosabil, a animalelor sau a carutelor. In Romania reala trenurile deraiaza sau au ore intregi intarziere, oamenii sunt atacati sau ingheata de frig in ele. In Romania reala avioanele aterizeaza de urgenta pe alte aeroporturi, zboara mai mult goale sau nu zboara deloc si din cauza politicii dezastruoase cursele interne sunt nerentabile\”, a spus deputatul social-democrat.

Anca Boagiu le-a raspuns initiatorilor documentului cu o prezentare video si grafica a proiectelor sale in derulare. \”La noi, la Ministerul Transporturilor, totul este transparent, totul se evalueaza pe criterii si intotdeauna se reflecta pe harti. Asteptarea este ca incet, incet si la nivelul celor care s-au obisnuit doar sa critice si, daca ii cauti, unii dintre ei nu au plantat nici macar un pom la viata lor, sa invatam ca punand umarul la treaba impreuna putem sa facem foarte multe lucruri. Dezbaterea de astazi, insotita de imagini, sper ca a dovedit ca nu sunt numai desene pe hartie, deja se pot vedea tronsoane de autostrada in lucru, se poate circula pe unele dintre ele, pe altele deja infrastructura este facuta\”, a spus ministrul Transporturilor.

In cifre absolute, Boagiu a sustinut ca Romania va avea in 2013 peste 900 km de autostrada.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.