Oprescu: Parcarea de la Universitate va fi gata in cateva saptamani

Parcarea subterana construita in Piata Universitatii va fi gata in cateva saptamani, ca si piateta de deasupra, a declarat, sambata, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, la reinstalarea statuilor pe fostul amplasament. Mult mai rezervat a fost arhitectul-sef al Bucurestilor, Gheorghe Patrascu, care a estimat ca va fi nevoie de circa 3 luni pentru amenajarea piatetei.

“Le multumesc bucurestenilor ca au avut rabdare si ca pot vedea statuile ca sunt la locul lor. De luni se amenajeaza piata si in cateva saptamani va fi gata cu totul”, a spus Sorin Oprescu.

Nu la fel de optimist este arhitectul-sef al Capitalei, Gheorghe Patrascu. El apreciza ca amenajarea Pietei Universitatii va incepe la mijlocul lui mai si va dura 3 luni. In plus finantarea va necesita o rectificare bugetara. Primaria Capitalei trebuie sa plateasca 115.000 euro pe proiectul tehnic, pentru care a organizat anul trecut un concurs de solutii castigat de 3 tinere arhitecte din Italia, Elvetia si Romania.

Cat priveste parcarea subterana, Oprescu a precizat ca structura este realizata in intregime si se lucreaza la finisajele interioare, rampele de acces si amenajarea de suprafata. aceasta va avea 420 de locuri pentru masini si 40 pentru motociclete, fiind realizata printr-un parteneriat public-privat. Primaria Capitalei a concesionat terenul pe o perioada de 34 de ani, municipalitatea urmand sa incaseze intre 500.000 si 7.000.000 de euro pe an.

Tariful de parcare va fi de 0,38 euro pe ora, dar se vor putea face si abonamente pentru persoane fizice si societati comerciale care au sediile in apropiere.

Magda SEVERIN 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.