Orban amenință cu retragerea licenţei transportatorii de persoane

Premierul Ludovic Orban le-a cerut miniştrilor de Interne, Marcel Vela, și al Educației, Monica Anisie, să se asigure că transportul de persoane se desfăşoară în condiţii corespunzătoare.

Orban a cerut amendarea și chiar retragerea licenţei acelor operatori care nu respectă restricțiile impuse pe fondul pandemiei de coronavirus, în ceea ce priveşte transportul elevilor.

Iată declarația premierului, la începutul ședinței de guvern din 14 octombrie:

„Avem probleme la transportul intrajudețean, interjudețean, la transportul la muncă și acasă, mai ales pe platformele industriale unde sunt companii care, normal, ca să își maximizeze profitul, transportă peste număr și nu se implică în asigurarea respectării normelor de protejare a sănătății. Şi acolo am avut cazuri care au fost generate nu de activitatea la locul de muncă, pentru că în 90% din situații la locurile de muncă sunt respectate cu strictețe regulile, e clar că infectarea s-a produs pe parcursul transportului.

Şi aici, împreună cu domnul ministru de Interne şi cu Ministerul Educației, o atenție specială transportului elevilor. Și aici trebuie să daţi amenzi drastice acolo unde constatați încălcarea regulilor care sunt stabilite prin hotărâre de guvern şi prin norme comune, pentru că nu putem accepta ca firme care trebuie să aibă responsabilitatea protejării sănătății copiilor care sunt transportați să încalce, cu nerușinare, niște norme elementare care trebuie puse în practică.

Aici, domnule ministru Vela, fără milă și controale la maxim. Ştim, în general, cunoaştem firmele care asigură transportul. Nu e acceptabil să îngrămădești elevi, copii, să-i îngrămădești în niște mijloace de transport în care să fie adulți care nu respectă regulile şi șoferul să nu zică nimic, șoferul să permită nerespectarea regulilor. Acestea sunt niște condiții, cum să vă spun, elementare care trebuie asigurate.

Aici, sigur că pe intrajudețean licența o are de la Consiliul Județean, dar pe tot ce ține de Ministerul Transporturilor, şi acolo trebuie să luaţi legătura cu președinții de Consilii Județene, după ce or să-şi intre în mandat, să retragă licențe acolo unde sunt încălcate condițiile care sunt stabilite atât prin licență, cât mai ales prin normele de protejare a sănătății publice”.

Despre transportul urban, în interiorul marilor oraşe, Ludovic Orban a declarat că „pe baza evaluărilor pe care le-am făcut, este asigurat în nişte condiţii mai bune, adică gradul de conformare este mai mare, la metrou chiar trebuie urmărit permanent, dar, în general, gradul de conformare a oamenilor este relativ ridicat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.