Panglicile ministrului Boagiu

 

Nemultumiti de mult prea desele taieri de panglici la santierele inaugurate in ultima vreme – 6 in total, la tronsoanele de autostrazi de pe coridorul Pan-european -, deputatii Opozitiei au depus in plenul Camerei Deputatilor o motiune simpla impotriva ministrului Transporturilor, Anca Boagiu, in care nu-i cer “neaparat” demisia, ci “o asumare a greselilor” si explicatii in legatura cu “deficitul de autostrazi”. Intitulata sugestiv \”Panglicile doamnei ministru Boagiu\”, autorii motiunii ii reproseaza pur si simplu ministrului ca face aceasta operatiune la inceputul lucrarilor, si nu la finalul lor. Documentul va fi dezbatut luni la ora 16.00, iar marti la 11.00 va intra la vot final. Premierul Emil Boc i-a sarit in aparare Ancai Boagiu, declarand ca “Opozitia si-a batut cuie in talpa”.

Deputatii PSD si PNL arata in motiune ca, “pe scurt, ne dorim nu numai o asumare a greselilor facute pana acum, ci mai ales o abordare a problemelor pe fond care sa duca la clarificarea tuturor problemelor si aspectelor semnalate si mai ales luarea masurilor necesare pentru rezolvarea lor spre binele romanilor”.

Ei mai spun ca au constatat “ca, de mai mult de un an, de cand a preluat portofoliul Transporturilor si Infrastructurii, activitatea doamnei ministru a excelat prin promisiuni, amenintari si exercitii de imagine”.

Semnatarii motiunii solicita clarificarea rapida din partea ministrului Boagiu cu privire la masurile interne luate in urma “neregulilor grave” sesizate in desfasurarea licitatiei pentru atribuirea lucrarilor de finalizare a constructiei autostrazii Cernavoda-Medgidia consortiului clasat pe locul sase din punctul de vedere al ofertei financiare, la un cost suplimentar de 120 de milioane de lei fata de cel mai bun ofertant.

Totodata, deputatii PSD si PNL cer asumarea de catre PDL a cresterii nejustificate a costurilor si nerespectarea termenelor prevazute de contractul cu Bechtel, rezultatele anchetei la nivelul companiei Tarom si identificarea celor responsabili pentru pierderile financiare inregistrate in anul 2010.

Potrivit Regulamentului Camerei, pentru a fi adoptata motiunea simpla trebuie sa intruneasca voturile majoritatii deputatilor prezenti.

Scutul Boc

\”Cred ca si-au batut cuie in talpa, pentru ca va fi ocazia excelenta pentru actualul ministru al Transporturilor sa demonstreze cu cifre si fapte ce s-a facut in acest mandat, spre deosebire de cei 5 km de autostrada pe care i-au facut liberalii in perioada anterioara\”, a declarat primul-ministru Emil Boc.

De parca pana acum nu ne-ar fi repetat – atat premierul, cat si ministrul de resort – poezia cu realizarile din domeniu, la fiecare inaugurare a lucrarilor de pe santier. Stim deja de mai bine de o luna ca se afla in lucru 434 km de autostrada – cu termen de finalizare 2013 -, ca sunt realizati deja in mandatul PDL 90 km, iar pana la sfarsitul anului 2011 vor fi in total 122 km de autostrada. Asta ca sa nu punem la socoteala centurile unor orase, realizate in regim de drum expres. Dar nu-i nimic, Opozitia le mai da ocazia celor de la PDL sa se mai impauneze o data, chiar de la tribuna Parlamentului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.