Parcul Operei, reinviat


 

Parcul Operei din Bucuresti a capatat o noua infatisare, dupa lucrari de reamenajare executate de Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement, aflata in subordinea Primariei Capitalei. Specialistii de la Parcuri au regandit spatiul in asa fel incat cladirea Operei Romane si cele doua statui din interiorul parcului sa fie puse in valoare, inclusiv prin iluminare ornamentala pe timp de noapte.

 

„Este pacat sa nu scoatem in evidenta imaginea cladirilor cu valoare arhitectonica inestimabila si cu care ar trebui sa ne mandrim. Pe de alta parte, acest parc va fi o incantare pentru bucuresteni, pentru ca ofera prilejul ca, inaintea oricarui spectacol, sa poata petrece cateva clipe intr-un loc menit sa ne umple sufletele de pace si liniste”, a declarat Radu Popa, director general al ALPAB.

Pentru armonia vizuala a fost regandit si modul de iluminat public decorativ nocturn. Totodata, s-a reconfigurat si facilitat accesul spre cele doua statui, prin construirea unei alei si reborduirea acesteia, a mai anuntat Popa. De asemenea, s-a recurs la montarea un sistem de irigatii care acopera intreaga suprafata a parcului, care se intinde pe aproximativ 10.000 mp. Dupa igienizarea parcului, lucratorii ALPAB au completat cu buxus gardul viu, astfel ca acum acesta se intinde pe 120 de metri liniari. Au fost regazonate zonele afectate de vreme, iar decorul floral a fost completat prin plantarea a 112 tufe de crizanteme. In fine, de-a lungul parcului au fost montate 20 de bancute.

Un alt spatiu verde reamenajat este cel aflat vizavi de Facultatea de Drept (Tosca). Dupa igienizare a fost reabilitat si tuns gardul viu, a fost reamenajat decorul floral si au fost montate 10 bancute.

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.