Pasajul Muncii, mai scump cu 6 milioane de euro

 

Lucrarile de modernizare a Pasajului Muncii au ajuns la 18,9 milioane de euro, dupa suplimentarea, in sedinta de luni a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, cu circa 6 milioane de euro a sumelor alocate acestei investitii.

Proiectul reabilitarii si modernizarii Pasajului Muncii a fost aprobat in 2006, cu un buget initial de 13 milioane euro, costul investitiei urmand a fi suportat integral din bugetul local. \”Datorita necesitatii mentinerii acceselor de metrou in actuala configuratie, este necesara adaptarea proiectului initial astfel incat sa se asiure functionalitatea integrata atat a metroului si tramvaiului, cat si a caii rutiere in conditiile actuale de trafic\”, se motiveaza cheltuiala suplimentara in expunerea de motive anexata proiectului de hotarare.

Lucrarile la Pasajul Muncii au inceput in luna decembrie a anului trecut, iar termenul de finalizare era prevazut la finele acestui an, insa nu va putea fi respectat. Pana acum a fost refacuta structura de rezistenta si hidroizolatia pasajului, iar la suprafata a fost amenajat un parculet si o fantana arteziana. In prezent se lucreaza la supralargirea bretelelor laterale de langa pasaj, la doua, respectiv trei benzi pe sens, in functie de segment, precum si la trotuare si la reabilitarea interioara a pasajului prin placare cu materiale estetice si fonoabsorbante.

Pasajul Muncii a fost construit in 1985 si face legatura intre Soseaua Mihai Bravu, Calea Calarasilor, B-dul Dacia si B-dul Basarabia.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.