Patru persoane au murit intr-o Dacie spulberata de un TIR

 

Toti cei patru pasageri ai unei Dacii papuc au murit, joi dupa-amiaza, dupa ce autoturismul s-a ciocnit cu un tir, pe DN7, in localitatea Baldana, din judetul Dambovita. Tragicul accident s-a petrecut dupa ce soferul Daciei a vrut sa evite o bordura de ciment cazuta dintr-o masina si a ajuns pe contrasens, unde a fost spulberata de un TIR care circula regulamentar.

 

In urma impactului si-au pierdut viata soferul Daciei si cei trei pasageri din masina. La fata locului s-au deplasat mai multe ambulante si un echipaj de la serviciul de descarcerare al ISU Dambovita. Soferul masinii care transporta borduri a fost reperat de Politie la intrarea in Bucuresti.

Pentru evitarea unor asemenea accidente, Politia Rutiera le reaminteste conducatorilor auto ca incarcatura unui vehicul trebuie sa fie asezata si, la nevoie, fixata astfel incat:

– sa nu puna in pericol persoane ori sa nu cauzeze daune proprietatii publice sau private;

– sa nu stanjeneasca vizibilitatea conducatorului si sa nu pericliteze stabilitatea ori conducerea vehiculului;

– sa nu fie tarata, sa nu se scurga si sa nu cada pe drum;

– sa nu mascheze dispozitivele de semnalizare, catadioptrii si placutele cu numarul de inmatriculare sau inregistrare ori provizoriu, iar in cazul vehiculelor fara motor, semnalele facute cu bratele de conducatorul acestora;

– sa nu provoace zgomot care sa jeneze conducatorul, participantii la trafic ori sa sperie animalele si sa nu produca praf sau mirosuri pestilentiale.

De asemenea, lanturile, cablurile, prelatele si alte accesorii ce servesc la asigurarea sau protectia incarcaturii trebuie sa o fixeze cat mai bine de vehicul si sa nu constituie, ele insele, un pericol pentru siguranta circulatiei.

Incarcatura care consta in materiale sau produse ce se pot imprastia in timpul mersului trebuie acoperita cu o prelata. Cand incarcatura consta in obiecte mari ori grele, aceasta trebuie fixata pentru a nu se deplasa pe timpul transportului si a nu depasi gabaritul vehiculului. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.