Peste 2.700 de microbuze școlare, verificate în trafic: 111 amenzi

Poliţiştii rutieri au verificat în trafic 2.728 de microbuze școlare, au aplicat 111 amenzi şoferilor găsiți în neregulă și au reţinut două certificate de înmatriculare.

foto: Jean-Mihai PÎLȘU

Din totalul sancţiunilor contravenţionale, opt au fost date pentru nerespectarea vitezei legale şi 13 pentru încălcarea HG nr. 69/2012, informează Poliția Română.

Acțiunea a avut loc în prima săptămână de la începerea nanului școlar. A fost controlată utilizarea centurilor de siguranţă şi respectarea normelor rutiere, precum şi respectarea măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Tot în perioada 14 – 18 septembrie, au fost inventariate autovehicule destinate transportului şcolar. Poliţiştii au verificând deţinerea şi valabilitatea certificatelor de transport în cont propriu, inspecţiilor tehnice periodice ale vehiculelor, asigurărilor obligatorii de răspundere civilă auto, precum şi permiselor de conducere şi certificatelor profesionale pentru fiecare conducător al acestui tip de autovehicul.

IGPR a dat câteva exemple de nereguli constatate:

Pe 16 septembrie, un bărbat a condus un microbuz pentru transport elevi, în judeţul Dâmboviţa, fără a deţine la bordul autovehiculului copia conformă a licenţei de transport. De asemenea, şoferul nu a informat elevii pasageri cu privire la obligaţia de a purta centurile de siguranţă. Verificarea periodică a aparatului tahograf montat pe autovehicul era expirată, menţionează IGPR.

La data de 14 septembrie, poliţiştii Serviciului Rutier Vaslui au oprit pentru control un autovehicul pentru transport elevi, constatând că şoferul nu avea copia conformă a licenţei de transport la bordul acestuia.

La aceeaşi dată, un alt şofer a fost sancţionat contravenţional, după ce a condus un microbuz pentru transport elevi, în judeţul Galaţi, fără a avea completată corespunzător foaia de parcurs eliberată de şcoala gimnazială pentru care efectua deplasarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.