Ploaia ingreuneaza traficul rutier

 

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca traficul rutier se desfasoara cu dificultate in aceste zile, pe majoritatea arterelor din tara, din cauza carosabilului umed ori alunecos, nefiind semnalat insa niciun blocaj sau alt eveniment care sa perturbe serios circulatia vehiculelor.

 

Politistii rutieri recomanda soferilor ca, in conditiile unui carosabil umed, sa se adopte o maniera calma de conducere, fara sa se bruscheze comenzile vehiculului. Totodata, trebuie sa se ruleze cu viteza redusa, adaptata conditiilor de drum. De asemenea, orice manevra in trafic trebuie efectuata numai dupa o temeinica asigurare. In situatia in care vizibilitatea in oglinzile autovehiculului este redusa din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de catre ceilalti conducatori auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurarii la schimbarea directiei de mers. De aceea, recomandam ca luminile de intalnire sa fie folosite pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri.

Nu in ultimul rand, politistii ii sfatuiesc pe soferii incepatori sa evite, pe cat posibil, conducerea autovehiculului in conditii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distante mari. De asemenea, le reamintesc faptul ca viteza maxima admisa in afara localitatilor pentru autovehiculele ai caror conducatori au mai putin de un an practica in conducere este cu 20 de km/h mai mica decat viteza maxima admisa pentru categoria din care fac parte autovehiculele conduse.

Magda SEVERIN

Foto: Jean-Mihai PALSU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.