Primarii de sector nu renunta la propriii gunoieri

Primarii de sector au anuntat ca vor ataca la instanta superioara hotararea Curtii de Apel Bucuresti, prin care li s-au anulat contractele de salubrizare pe motiv ca nu au organizat licitatii pentru acest serviciu, a anuntat Cristian Atanasoaei, prefectul Capitalei. Reamintim ca, a doua zi dupa decizia instantei, in 18 octombrie, primarul Neculai Ontanu anunta ca se va supune sentintei, dar intre timp s-a razgandit.

Cristian Atanasoaei s-a intalnit, vineri, la sediul Prefecturii Bucuresti, cu reprezentantii Consiliului Concurentei, ai primariilor sectoarelor 1, 2, 3, 4, si 6 si cu viceprimarul general Mircea Raicu, pentru a discuta problema salubritatii la nivelul Municiului Bucuresti. Marian Vanghelie nu a fost prezent pentru ca el nu a incheiat contractul cu firma Romprest pentru curatenia din Sectorul 5, ci primarul  general Sorin Oprescu.

Prefectul a precizat ca “Sentinta Curtii de Apel Bucuresti este executorie”.  “Astfel, instanta a dispus incetarea contractelor cadru de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare incheiate pentru sectoarele 1, 2, 3, 4,  si 6 si obliga Primaria Generala, primariile de sector, Consiliul General si Consiliile Locale sa organizeze licitatii”.

Dupa incheierea discutiilor, Cristian Atanasoaei a declarat ca “in afara Primariei Generale, care nu a decis inca daca va ataca hotararea Curtii de Apel cu recurs, sectoarele au spus ca vor intenta recurs in termenul legal”.

El a precizat ca “Recursul suspenda executarea hotararii, ceea ce inseamna ca, practic, pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti, sectoarele pot continua prestarea serviciilor de salubritate ca si pana acum. Sectorul 5 nu avea incheiat contract pentru prestarea acestui serviciu public”.

Atanasoaei a explicat ca era de datoria lui sa convoace aceasta intalnire intre autoritatile implicate: “Am convocat intalnirea de astazi pentru ca decizia intantei de judecata privind incetarea contractelor de salubritate este una cu urmari extrem de importante intr-un oras precum Bucurestiul. Nu ne putem permite sa ramanem nicio zi fara serviciu de curatenie, si doream sa stiu care este punctul de vedere si strategia partilor implicate in aceasta problema. Susupendarea salubritatii pentru cateva zile poate avea consecinte importante asupra sanatatii locuitorilor, ca sa nu mai vorbim ca suntem aproape de anotimpul rece si trebuie sa fim pregatiti pentru deszapezire”.

Pe de alta parte, prefectul Capitalei a precizat ca “toate procedurile solicitate de instanta si Consiliu Concurenei vor trebui respectate si, indiferent daca se va lua la Consiliul General decizia delegarii serviciilor de salubritate la sectoare sau nu, licitatii transparente tot vor trebui organizate”. “Bucurestenii nu trebuie sa sufere la capitolul curatenia si deszapezirea orasului”, a conchis Cristian Atanasoaei.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.