Primarul Piedone intra cu buldozerul in 42 de chioscuri

 

Primarul Cristian Popescu – Piedone le-a ordonat inspectorilor din subordine sa demoleze 42 de chioscuri amplasate ilegal pe domeniul public in zonele Giurgiului, Berceni, Calea Vacaresti, Piata George Cosbuc, Aparatorii Patriei, Dimitrie Cantemir, Huedin, Turnu Magurele si Alexandru Obregia din Sectorul 4 al Bucurestilor. Proprietarii acestor constructii provizorii au fost somati in urma cu 72 de ore sa si le dezafecteze, dar au ignorat decizia edilului, astfel ca vor plati munca lucratorilor ADP.

 

Din dispozitia primarului Cristian Popescu – Piedone, inspectorii Directiei Inspectie si Control, alaturi de Compartimentul Corp Control Primar, au finalizat inventarierea constructiilor provizorii tip chiosc amplasate ilegal pe domeniul public al Sectorului 4. Monitorizarea a inceput in februarie, cu verificarea modului in care agentii comerciali respecta prevederile impuse prin HCL nr. 55/28.08.2008. In urma controalelor s-a constatat ca, din totalul comerciantilor verificati, numai 27% aveau acorduri de functionare valabile, alti 33% nu le aveau sau le expirasera termenele de valabilitate, 8% figurau in evidente dar erau inexistenti in teren, iar 30% functionau fara inregistrarea in evidente. De asemenea, s-a constatat ca unii dintre agentii economici si-au incetat activitatea sau au inchiriat punctele de lucru altor proprietari, care nu s-au mai prezentat la Primaria Sectorului 4 pentru a intocmi documentatia necesara schimbarii proprietarilor si a solicita eliberarea acordului de functionare pentru noul agent economic.

In consecinta, proprietarii chioscurilor au fost somati prin afisarea la punctele de lucru ca, in termen de 72 de ore, sa treaca la dezafectarea constructiilor in care isi desfasoara activitatea fara intrunirea conditiilor legale. Daca unii dintre ei s-au grabit la Primarie sa-si achite taxa aferenta ocuparii domeniului public, alti 42 au ignorat somatiile, astfel ca primarul Piedone a emis dispozitii de demolare pentru data de 31 martie. “Nu sunt adeptul masurilor de acest gen, deoarce contez pe buna colaborare si comunicarea cu cetatenii, astfel incat acestia sa inteleaga rostul demersurilor intreprinse de administratia locala. Insa acesti agenti economici aflati in ilegalitate au vaduvit bugetul local al Sectorului 4, sustragandu-se de la plata taxelor de ocupare a domeniului public, fara a mai discuta de aroganta cu care au incercat sa ii sfideze pe inspectorii aflati in control, refuzand sa prezinte documentele sau neprezentandu-se la sediul Primariei pentru a demara demersuri de intrare in legalitate. Vom permanentiza verificarile si vom monitoriza atent desfasurarea acestor activitati, pana cand toti agentii economici in culpa vor intelege ca statutul de membru al unei comunitati locale impune, in primul rand, respectarea legislatiei in vigoare, si ca Primaria Sectorului 4 nu tolereaza eludarea acesteia”, a declarat Cristian Popescu – Piedone.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.