Primul parc pe acoperis in Bucuresti

 

Primarul Neculai Ontanu a dezbatut, miercuri, cu locuitorii zonei Iancului – Vatra Luminoasa din Sectorul 2 al Bucurestilor, proiectul centrului de cartier ce va fi construit in locul fostei fabrici de confectii “Zefir”, care va avea un parc de 10.000 mp pe acoperisul cladirii. Cei prezenti la intalnire au aflat direct de la arhitecti ca urmeaza sa fie demolate cladirile vechii fabrici, iar pe terenul de circa 22.000 mp se va ridica un complex multifunctional cu subsol, demisol, parter si un etaj, care va genera 500 de noi locuri de munca.

La etaj va fi amenajata, in premiera in Capitala, o zona de loisir cu un parc in suprafata de 10.000 mp, locuri de joaca, terenuri de sport si cafenea. Accesul se va face direct de la exteriorul cladirii, printr-o rampa, independent de restul complexului comercial. Astfel, se va permite intrarea in zona de recreere si in afara programului spatiului comercial.

In noul centru din Sos. Iancului nr. 90 vor fi amenajate 1.162 locuri de parcare la subsol si la sol, ce vor putea fi utilizate si de cumparatori, si de riverani. Mai mult, arhitectii au mentionat ca au luat in calcul posibilitatea folosirii parcarilor de catre locuitorii din cartierul Iancului, dupa terminarea programului din complex, pana dimineata.

La demisolul va fi un hypermarket de 14.000 mp, in legatura directa cu noua linie de metrou L5, ce va avea la Vatra Luminoasa una dintre cele 11 statii din Sectorul 2.

La parterul cladirii va fi amenajata pe 8.800 mp galeria comerciala, cu o serie de magazine structurate pe diverse articole de larg consum. Noul centru va dispune de spatii destinate practicarii sporturilor de intretinere, precum si zone de relaxare.

Suma estimata – ce va fi suportata integral din investitie privata –  este de 30 milioane de euro, iar primarul Neculai Ontanu sustine ca sprijina astfel de proiecte in toate zonele Sectorului 2. Pe de o parte, pentru crearea de locuri de munca, iar pe de alta, pentru atragerea de fonduri la bugetul local prin incasarea taxelor si impozitelor aferente.

In cateva zile vor incepe demolarile, urmand ca in primavara sa demareze lucrarile de construire, ce vor dura un an.

Acesta va fi primul parc pe acoperis din Bucuresti. Trebuie amintit ca primarul general Sorin Oprescu are un proiect de amenajare a unor zone verzi pe acoperisul mai multor cladiri din oras, printre care se numara Universitatea Politehnica si Universitatea de Medicina si Farmacie \”Carol Davila\”. Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat, in vara, cofinantarea cu 7,5 milioane de lei a unui proiect din fonduri nerambursabile. Pana la demararea lui, primul acoperis verde va fi amenajat printr-o sponsorizare, al carei contract a fost semnat de curand de Oprescu, pentru a arata publicului ca banii nu se irosesc.     

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.