Romanii au cumparat 11.000 de masini noi prin programul Rabla. Guvernul pregateste a doua suplimentare

In ultimele doua luni, romanii au achizitionat prin programul Rabla 11.000 de autoturisme, a anuntat premierul Emil Boc, la finalul sedintei de Guvern, iar ministrul Mediului a dat o veste si mai buna: suplimentarea cupoanelor, intrucat “este cea mai mare cerere din UE, cu exceptia Angliei”.

Laszlo Borbely, ministrul Mediului, a afirmat ca, pana in prezent, au fost consumate 94.000 de tichete valorice din totalul de 110.000. Astfel, demnitarul ia in calcul o a doua suplimentare a programului Rabla, dupa ce numarul cupoanelor a fost dublat la mijlocul lui martie. ‘Pregatim pentru saptamana viitoare o hotarare de Guvern privind suplimentarea, din nou, a programului, pentru ca exista cereri’, a precizat ministrul Mediului.

Potrivit lui Borbely, la Fondul de Mediu exista bani suficienti pentru o astfel de operatiune, care, iata, se va extinde si mai mult, dupa ce, in urma cu cateva saptamani, demnitarul spunea ca in acest an vor disparea peste 100.000 de masini vechi prin programul Rabla. ‘Dupa parerea mea, vom avea in jur de 100.000 de rable care vor disparea in acest an. In momentul de fata, avem deja 110.000 de vouchere, dar putem suplimenta in continuare. Sunt 1,8 miliarde de lei in total la Fondul de Mediu si deocamdata aceste 110.000 de vouchere inseamna circa 420 de milioane de lei, deci mai avem de unde suplimenta’, a precizat ministrul Borbely.

Reamintim ca numarul cupoanelor a mai fost epuizat, la nici trei saptamani de la debutul actiunii de casare, iar atunci Guvernul a decis dublarea cu 50.000 de vouchere. Totusi, pana la acea data, nu fusesera cumparate decat 400 de masini noi. Faptul ca in urmatoarea luna au fost achizitionate 11.000 de autoturisme noi reprezinta, cu adevarat, un succes pentru programul Rabla. Laszlo Borbely sustine ca in Romania ‘este cea mai mare cerere din Uniunea Europeana’, exceptand Marea Britanie.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.